1 de 10
Atenció sanitària

Neix «Centra't», el programa per impulsar el talent en Medicina Familiar a la Catalunya Central

S'atorgaran tres ajuts a professionals que acabin el MIR i tindran accés a un contracte d'un any de durada amb possibilitat de pròrroga

Dues professionals de la salut atenen una pacient. | ICS Catalunya Central
per Redacció, Berga | 24 de gener de 2023 a les 10:30 |
L'Institut Universitari d'Investigació en Atenció Primària Jordi Gol i Gurina (IDIAPJGol), la Gerència Territorial de l'Institut Català de la Salut (ICS) a la Catalunya Central i la Fundació Dr. Antoni Esteve, convoquen per primer cop els ajuts "Centra't". En total, s'atorgaran tres ajuts a professionals que acabin el MIR de Medicina Familiar i Comunitària en el curs 2022-2023 i que tindran accés a un contracte d'un any de durada, amb una possible pròrroga d'un altre any, per desenvolupar la seva carrera en els àmbits de la recerca i assistencial alhora

En concret, les persones seleccionades podran dedicar 16 hores setmanals a la realització del doctorat, a través de l'IDIAPJGol, i 24 hores a la tasca assistencial com a facultatiu/va especialista en Medicina de Família a l'ICS Catalunya Central.


Aquesta convocatòria té per objectiu col·laborar en la formació integral de joves professionals de Medicina Familiar i Comunitària, donant-los l'oportunitat de realitzar un treball de recerca que pugui ser la base de la seva tesi doctoral i, en paral·lel, continuar amb la vinculació assistencial, docent i universitària al territori. Segons assenyalen els responsables en un comunicat de premsa, en el context de la Catalunya Central esdevé clau la captació i retenció del talent per tal d'assegurar el recanvi generacional en l'àmbit assistencial, docent i de recerca, tenint en compte el doble component docent de pregrau i postgrau.
 

El termini màxim per a la presentació de candidatures és l'1 de març de 2023. Les bases completes de la convocatòria es poden consultar en aquest enllaç.

 

Participació