La CUP demana un bus nocturn entre Osona, el Bages, l'Anoia i Barcelona

La formació ha registrat la proposta al Parlament perquè es debati

Un bus circulant per la Meridiana
Un bus circulant per la Meridiana | Adrià Costa
Osona.com
20 de gener del 2023
Actualitzat a les 16:58h
La CUP ha demanat aquesta setmana al Parlament de Catalunya que es creï una línia de bus nocturn que connecti les principals ciutats d'Osona, el Bages i l'Anoia amb Barcelona. La proposta de la formació es portarà a la Comissió de Territori, on s'haurà de debatre si tira endavant o no.

Els plens de Vic, Manlleu, Torelló i Tona ja han aprovat la creació d'aquesta línia, juntament amb ciutats de les altres dues comarques entre les que hi ha les dues capitals, Igualada i Manresa.

L'objectiu de la proposta de resolució impulsada per la CUPés evitar l'anomenat “efecte Ventafocs” que es tradueix en una oferta gairebé inexistent de transport públic, que connecti la capital de Catalunya amb les principals ciutats de l'Anoia, Osona i el Bages entre les deu de la nit i les sis del matí. 

Addicionalment, en el cas d'Osona Nord, el text també demana que els trens de la línia R3 de Rodalies acabin a Torelló en lloc de finalitzar a Vic com passa ara. L'objectiu és donar servei als ciutadans de la capital de la Vall del Ges i Manlleu, a més dels altres pobles propers o, fins i tot, als ciutadans del Ripollès.

En aquest sentit, la CUP recorda que les tres vies actuals de Torelló permetrien que els combois acabessin el seu trajecte a Torelló. Per això, la proposta cupaire també exigeix a Adif les inversions necessàries per a la prolongació de la totalitat d'aquests serveis durant la resta del dia i, d'aquesta manera, es vertebri millor la mobilitat al nord de la comarca amb més serveis a Manlleu i Torelló.