Augmenten els estudiants matriculats a la UVic procedents d'Osona

La recomanació d'algun conegut o la proximitat geogràfica són alguns dels factors decisius a l'hora d'escollir el centre

El campus Miramarges de la UVic
El campus Miramarges de la UVic | Josep M Montaner
Osona.com
20 de gener del 2023
Aquest curs 2022-2023, la Universitat de Vic ha incrementat en un 24% respecte al curs anterior, els estudiants que es matriculen al centre i que procedeixen de la mateixa comarca d'Osona. En concret, el 55% d'aquestes matrícules s'han produït a la Facultat d'Empresa i Comunicació (FEC), principalment als graus en Administració i Direcció d'Empreses (ADE) i Màrqueting i Comunicació Empresarial. També la Facultat d'Educació, Traducció, Esports i Psicologia (FETEP) ha vist augmentar el nombre d'estudiants osonencs, en concret, un 25% corresponen al grau en Educació Social.

Des de la UVic creuen que el fet que cada vegada hi hagi més estudiants de la comarca, i de la seva zona d'influència, és deu a la bona imatge de marca de la institució i que se'n valora la seva qualitat acadèmica.

L'anàlisi dels factors de creixement de la matrícula d'osonencs a la UVic sorgeix d'un estudi intern elaborat per la mateix universitat. La recomanació d'algun conegut, la proximitat geogràfica, l'ocupabilitat, el tracte personalitzat, les instal·lacions i la metodologia són alguns dels factors decisiu a l'hora d'escollir aquest centre universitari, tal com mostra l'estudi.

Jordi Baiget, director general de la Fundació Universitària Balmes (FUBalmes) destaca que aquest augment d'estudiants de la comarca a la UVic "dona sentit al fet que hi hagi una universitat com aquesta fora de l'àrea metropolitana o de les capitals de província, i demostra que la vocació d'equilibri territorial de la UVic és una realitat".

Un canvi de tendència

Baiget també considera que el fet que, cada vegada més, els estudiants escullin la UVic en primera preferència significa un canvi de tendència i evidencia que "la UVic és una opció molt vàlida i realista per als estudiants". També demostra, diu, que "aquesta universitat ja fa temps que ha deixat de ser un sobreeixidor dels estudiants que no entraven a altres universitats".

El director general de la FUBalmes també remarca la presència de la Universitat als rànquings internacionals, un fet que "ajuda que la visió externa de la Universitat sigui en positiu", diu en referència al World University Rankings de Times Higher Education, que la situa entre les 600 millors universitats del món, com a quarta millor universitat catalana i setena espanyola.
Arxivat a