​Antònia Font serà el cap de cartell del festival Cabró Rock de Vic

El certamen se celebrarà el 16 i 17 de juny amb altres noms com Zoo, Stay Homas o Els Amics de les Arts

Pau Debon, dels Antònia Font, durant el concert de retorn al Palau Sant Jordi.
Pau Debon, dels Antònia Font, durant el concert de retorn al Palau Sant Jordi. | ACN
Osona.com
19 de gener del 2023
Actualitzat a les 15:37h
El festival Cabró Rock ha anunciat aquest dijous la incorporació d'Antònia Font al seu cartell. D'aquesta manera, el de Vic serà un dels quatre concerts que la banda farà a Catalunya aquest 2023. Des del festival destaquen el compromís del grup de Mallorca i reconeixen que ha estat "molt complicat" portar els Antònia Font a Vic.

El director del Cabró Rock, Narcís Castellà, assenyala que esperen que la tercera edició sigui la que serveixi com a impuls definitiu a un esdeveniment que l'any passat va esgotar les 12.000 entrades que va posar a la venda.

Precisament aquest ha estat el motiu pel qual des de l'organització han decidit apostar "fort" per aquesta nova edició. Castellà remarca que els va costar molt mantenir el Cabró Rock després d'haver de suspendre la primera edició per la pandèmia i haver de fer asseguts la segona per les restriccions. 

Amb tot, el director agraeix la predisposició de les bandes -començant per Antònia Font- per tal de fer avançar encara més el festival que se celebrarà els dies 16 i 17 de juny a la zona esportiva de Vic.

A més d'Antònia Font, per l'escenari també hi passaran Zoo, Stay Homas, Joan Dausà, Els Amics de les Arts, Buhos, Lágrimas de Sangre, The Tyets, Tribade, Jazzwoman, Sara Roy, Triquell i Lesquefaltaband, que tancaran aquesta edició.

De fet, aquesta banda conformada íntegrament per dones debuta al festival, en una aposta del Cabró Rock per programar un grup de versions per tancar aquesta edició. En aquest sentit, la trombonista de Lesquefaltaband, Clara Reverter, assenyala que l'objectiu serà fer ballar el públic fins a última hora.

Reverter, present juntament amb altres artistes a la roda de premsa, també ha reivindicat que cada vegada hi hagi més dones als escenaris i que es trenquin els estereotips.

Els que sí repeteixen son els barcelonins Stay Homas que van tocar en la primera edició del Cabró Rock. Castellà ha reconegut que es tracta d'un grup al que professen una "gran estima". "Ells van confiar en el nostre projecte i nosaltres en el seu al principi de tot", ha explicat.

Grups emergents
El cartell del Cabró Rock 2023 s'ha presentat aquest dijous a la Plaça Major de Vic, amb la presència també de la regidora de Cultura de l'Ajuntament, Bet Piella, que ha deixat clara la intenció del consistori a donar suport al festival.
 

Alguns dels grups que actuaran al Cabró Rock 2023 durant la presentació del festival a Vic Foto: Gerard Vilà


Un festival que encara no ha completat el seu cartell. Falta un nom que sortirà d'una de les novetats que presenta el certamen. La banda que tocarà en el proper Cabró Rock serà la guanyadora d'un concurs que ha previst l'organització entre grups emergents.

"Creiem que hem de donar visibilitat i apostar pel talent que tot just ara comença i el premi de tocar al festival serà un al·licient per als grups nous que hi participin", ha remarcat Castellà. 
Arxivat a