Pilarín Bayés, escopeta en mà: «Us encoratjo a anar a la mani»

La il·lustradora i ninotaire crida a protestar contra la cimera hispanofrancesa a Barcelona amb una imatge controvertida a les xarxes

La imatge que Pilarín Bayés ha compartit al seu compte d'Instagram
La imatge que Pilarín Bayés ha compartit al seu compte d'Instagram | Instagram
Nació
18 de gener del 2023
La il·lustre dibuixant Pilarín Bayés rebutja frontalment la cimera hispanofrancesa que se celebra el matí d'aquest dijous al MNAC de Barcelona. Ho ha fet palès amb una fotografia al seu compte d'Instagram en què, amb una escopeta als braços, ha cridat a mobilitzar-se. "Us encoratjo a anar a la mani", ha escrit.

La presència d'una arma de foc -de joguina, "no patiu", ha clarificat- ha deixat impactats els seus seguidors i la resta d'usuaris de la xarxa social. La il·lustradora i ninotaire ha admès que "per motius inexcusables" no podrà ser-hi a la font de Montjuïc, però s'enfrontarà a l'acte des de la distància.
 

Montjuïc acull aquest dijous l'intent de l'independentisme de reconstruir la unitat als carrers després de diverses manifestacions sense l'assistència de tots els actors del moviment. Serà una unitat de mínims, basada només en escenificar que el procés independentista continua viu cinc anys després de l'1-O. Ho farà a les portes d'un acte en què Pedro Sánchez vol escenificar amb Macron els seus plans per a la Catalunya post-procés.

Sota el lema "Aquí no s'ha acabat res", la concentració convocada per Òmnium, l'ANC i el Consell de la República, entre una trentena d'entitats, s'havia de fer en un principi a les columnes de Puig i Cadafalch, però per motius de seguretat la capçalera s'ha traslladat a la font màgica de Montjuïc, més allunyada del lloc on es reuniran les autoritats espanyoles i franceses.