​Vic demanarà la creació d'un nou centre d'ESO i Batxillerat per acollir el projecte de l'IES

Els professors demanen el trasllat "en bloc" de la proposta educativa del centre

Pares, alumnes i professors es van mobilitzar el passat desembre davant la possibilitat que Educació elimini ESO i Batxillerat de l'Institut de Vic.
Pares, alumnes i professors es van mobilitzar el passat desembre davant la possibilitat que Educació elimini ESO i Batxillerat de l'Institut de Vic. | Adrià Costa
17 de gener del 2023
Actualitzat el 25 de gener a les 17:56h
El ple del consistori vigatà del mes de gener ha estat marcat per la presència de bona part de la comunitat educativa de l'Institut de Vic per reivindicar el projecte educatiu del centre i donar suport a la moció presentada per Capgirem Vic, que insta al Departament d'Educació a la creació d'un nou centre d'ESO i Batxillerat que aculli el projecte de l'IES.

El passat 13 de gener, en el marc d'una reunió entre Educació, l'Ajuntament i la comunitat educativa de l'Institut, es va saber que el departament descartava, de moment, l'opció de deixar d'impartir aquests estudis a l'IES, que en un futur passarà a ser un centre únicament de formació professional.

La polèmica arrencava el passat 21 de desembre, quan el professorat va ser informat "de forma unilateral" que el departament "havia decidit suprimir" el 1r de Batxillera del centre pel curs vinent amb l'objectiu de convertir l'Institut de Vic en "un centre específic i integrat de formació professional". Així ho explicava Anna Solà, membre del claustre de professors del centre, durant el ple d'aquest dilluns, i afegia que, derivat d'aquest escenari "suposem que a continuació aniran desapareixent els ensenyaments de Secundària i Batxillerat".

L'IES Vic fa més de 25 anys que ofereix aquests estudis, i des del centre volen reivindicar "la feina ben feta del professorat", que, segons exposen, l'avala "la confiança de les famílies i els resultats obtinguts, per exemple, a les PAU".

També insisteixen que cada any, entren un elevat nombre de sol·licituds en prima opció per cursar aquesta etapa educativa a l'IES per "la continuïtat formativa de poder cursar tota l'etapa de l'educació secundària, el batxillerat i l'opció d'escollir la formació professional" al mateix centre, un fet "que ara no els hi podem assegurar".


Trasllat "en bloc"

En aquesta línia, l'objectiu de la moció presentada per Capgirem Vic, aprovada per unanimitat amb el suport de tot l'equip de Govern, i amb els vots favorables d'ERC i de la regidora no adscrita Carme Tena, proposa propiciar un trasllat "en bloc" del projecte educatiu que representa l'ESO i el Batxillerat a l'Institut de Vic, tal com sol·licita també el professorat, i insten a l'Ajuntament que cedeixi terrenys a Educació per agilitzar el procés.

D'altra banda, també insten al consistori a realitzar una planificació de l'ensenyament públic, i també del concertat, transparent i consensuada amb tots els agents implicats.
Arxivat a