Junts demana desbloquejar la paralització d'obres del polígon del Pla del Mas de Manlleu

El grup parlamentari recorda que es tracta d'una actuació clau pel desenvolupament econòmic de la ciutat

Terrenys del Pla del Mas de Manlleu, on es vol construir un nou polígon industrial.
Terrenys del Pla del Mas de Manlleu, on es vol construir un nou polígon industrial. | Adrià Costa
Redacció
16 de gener del 2023
El grup parlamentari de Junts per Catalunya va registrar, el passat dijous, una pregunta al Govern on demanava quines accions hi ha previstes, i amb quin calendari, per resoldre la impugnació del pla parcial urbanístic del polígon del Pla del Mas de Manlleu per part del Tribunal de Contractes de la Generalitat. En aquest sentit, des de Junts recorden que es tracta d'una actuació clau pel desenvolupament econòmic de la ciutat.

A mitjans de desembre, l'Ajuntament de Manlleu demanava al Tribunal que aixequés la paralització d'obres després que, el passat 22 de desembre, s'exhaurissin els terminis de resolució per silenci administratiu, que afavoreix el consistori manlleuenc i que reclama que es puguin començar les obres.

El pla parcial urbanístic del sector del polígon del Pla del Mas és una actuació que fa temps que s'espera, i un dels principals problemes que ocasiona la paralització de les obres és que pot generar la deslocalització d'empreses a Manlleu. Així ho explicava Àlex Garrido, alcalde de la ciutat, que afirma que algunes empreses han mostrat el seu malestar pel bloqueig, i que amenacen en marxar a altres localitats.

En aquest sentit, des del grup parlamentari de Junts no només exigeixen al Govern una resposta sobre el calendari d'accions previstes respecte d'aquest cas concret, sinó que també volen saber quants projectes, com el de Manlleu, estan paralitzats arreu del país, i quines accions té previstes el Departament d'Economia per agilitar les tramitacions urbanístiques.

Un cop urbanitzat, el polígon Pla del Mas tindrà una superfície que vorejarà els 70.000 metres quadrats en una situació molt bona amb la C-17, la C-25 i la C-37 a tocar.
Arxivat a