Aragonès visita la Fundació Sant Tomàs: «Gràcies per donar una vida digne a persones amb discapacitat»

El president recórrer les instal·lacions de l'obrador de patates fregides que l'entitat té a Manlleu

El president de la Generalitat Pere Aragonès ha inaugurat l’obrador de patates de Sant Tomàs.
El president de la Generalitat Pere Aragonès ha inaugurat l’obrador de patates de Sant Tomàs. | Adrià Costa
13 de gener del 2023
Actualitzat a les 19:33h
El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha visitat aquest divendres les instal·lacions del nou obrador de patates fregides que laFundació Sant TomàsTac Osona té a Manlleu. Aragonès ha comprovat de primera mà el procés de fabricació del producte que ha impulsat la fundació i que dona feina a persones amb discapacitat de la comarca d'Osona.

En el seu discurs, el president ha agraït a les dues entitats la feina que estan fent i que ajudin a donar una vida digne a aquestes persones i que els permet tirar endavant. Tot plegat, després de l'anunci que va fer ahir la Generalitat per aprovar un pacte nacional pels drets de les persones amb discapacitat.

Aragonès ha assenyalat que la feina de la fundació Sant Tomàs, que també dona nom a les patates fregides, és "clau" per a l'empoderament de les persones amb discapacitat i suposa una "mostra d'esperit de superació que forma part del tarannà del nostre país".

El president ha remarcat que el suport que puguin donar les administracions a projectes com l'obrador és "molt important", però ha deixat clar que és "imprescindible" la consciència de la ciutadania perquè pugui seguir endavant. "Cada bossa de patates fregides Sant Tomàs que es compra és una ajuda més a aquestes persones", ha reivindicat.

Entre el centenar llarg d'assistents a l'acte hi havia l'alcalde de Manlleu, Àlex Garrido, que ha fet broma que la seva dieta li impedeix menjar patates fregides, però ha posat en valor que l'obrador és un "orgull" pel municipi i la comarca. També han parlat el president de la fundació Sant Tomàs i la Núria Molas, que treballa a l'obrador. "Quan veig les patates en un supermercat o en un bar m'alegra el dia", assenyalava entre aplaudiments.

La visita a l'obrador ha estat la tercera de les que ha fet Aragonès a Osona aquest divendres. Al matí, ha visitat el projecte Prima de Gurb, una instal·lació industrial d'assaig i validació de tecnologies, productes i serveis d'emmagatzematge energètic i energies renovables.

Més tard ha passejat per Torelló, on ha signat el llibre d'honor del consistori acompanyat de l'alcalde del municipi, Marçal Ortuño. A la tarda s'ha desplaçat a Manlleu a veure les instal·lacions de la fundació Sant Tomàs.
Arxivat a