​L'Institut de Vic mantindrà l'oferta d'ESO i Batxillerat pel curs que ve

La decisió s'ha pres aquest divendres en una reunió entre les diferents parts

Pares, alumnes i docents van protestar el passat desembre a Vic davant la possibilitat que Educació eliminés ESO i Batxillerat de l'IES Vic.
Pares, alumnes i docents van protestar el passat desembre a Vic davant la possibilitat que Educació eliminés ESO i Batxillerat de l'IES Vic. | Adrià Costa
Redacció
15 de gener del 2023
Actualitzat el 16 de gener a les 10:52h
L'Institut de Vic continuarà oferint ESO i Batxillerat el curs vinent. Així doncs, la possibilitat que el Departament d'Educació acabés eliminant aquests cursos de l'IES Vic de forma progressiva per convertir-lo només en un centre on s'imparteixin cicles formatius no s'iniciarà l'any que ve tal com s'ha acordat en una reunió aquest divendres entre el Departament, l'IES, l'Ajuntament de Vic i Inspecció.

De fet, Educació sempre ha defensat que es tractava d'una idea que es va plantejar a la Taula Local de Planificació, però que mai s'havia arribat a prendre cap decisió en ferm. Els professors i les famílies, en canvi, havien denunciat que en realitat "el procés està més avançat" i per això es van començar a mobilitzar.

La idea, basant-se en la planificació dels pròxims cursos, era que els altres dos instituts de Vic assumissin la demanda de la ciutat. Així, de forma progressiva, el curs que ve s'havien de traslladar dues de les tres línies de primer de Batxillerat a l'Institut Jaume Callís, mentre que la tercera línia, la del Batxillerat esportiu, es traslladaria a l'IES La Plana.

La intenció és que l'IES Vic centralitzi en un futur l'oferta de cicles formatius públics de la ciutat. En aquest sentit, Maika Muñoz, presidenta de l'AFA de l'Institut de Vic, explicava fa uns dies als mitjans que "no veiem malament que aquest centre acabi sent el de referència de cicles i de mòduls". Pel que fa al col·lectiu de professors, aquesta idea també es ben rebuda, tot i que asseguren que continuaran lluitant pel model actual, perquè "l'avalen els resultats de les proves de selectivitat i l'acontentament de les famílies i dels alumnes", afirmava Marta Domingo, actual professora de matemàtiques de 4t d'ESO a l'IES Vic, durant la concentració de protesta del passat desembre.
 
Arxivat a