1 de 10
ESPORTS

​Vic es converteix en l'epicentre del ciclocròs estatal

El Campionat d'Espanya d'aquesta modalitat torna a Catalunya 34 anys després, i ho fa a la capital d'Osona

La corredora vigatana Maria Gutiérrez forma part de l'equip que presenta la Selecció Catalana de Ciclisme. | Osona.com
per Osona.com, Vic | 13 de gener de 2023 a les 16:00 |
Després del 9è Gran Premi Ciutat de Vic de ciclocròs celebrat el passat cap de setmana, la capital d'Osona acull, des d'aquest divendres i fins diumenge 15 de gener, la prova del Campionat d'Espanya d'aquesta modalitat, i a on es decidiran els títols de campions estatals de la disciplina hivernal de ciclisme.

D'aquesta manera, la capital d'Osona es converteix en l'epicentre del ciclocròs estatal, una prova que comptarà amb els millors corredors d'arreu de l'estat i que suposa un "gran èxit" tant per la Federació Catalana de Ciclisme com per a Vic.


Durant la presentació de la Copa Catalana i del Campionat d'Espanya d'aquesta modalitat, el regidor d'Esports de Vic, Titi Roca, va assenyalar que l'esdeveniment portarà a la ciutat molts aficionats del ciclisme, i va remarcar que ha estat clau la implicació de les institucions i dels corredors per poder portar el campionat a la ciutat i a Catalunya 34 anys després.

Qui també destaca l'èxit de poder celebrar el campionat de Ciclocròs a Catalunya és la Federació de Ciclisme, i de fet, el coordinador de Ciclocròs de la federació, Pere Uya, ressaltava que portaven sis anys intentant portar el campionat d'Espanya aquí.


Diversos osonencs i osonenques participaran a la prova, que s'ubica a la zona esportiva de Vic. Entre els 19 corredors que formen part de la selecció catalana hi ha el santperenc Roc Cubí (UC Cardedeu), Aleix Huéscar i Maria Gutiérrez, ambdós de l'equip Jufré Vic-ETB i guanyadors de la Copa Catalana en la categoria Cadet.

 

Participació