​Cantonigròs tindrà farmaciola a partir de l'abril

S'ubicarà a l'edifici de l'Esplai, actual sala d'espera del consultori mèdic, i obrirà 20 hores setmanals

Núria Munts, titular de la farmaciola de Cantonigròs, amb les regidores Alba Molas i Bet Redón, i l'alcalde Alex Montanyà, davant l'edifici municipal de l'Esplai a Cantonigròs.
Núria Munts, titular de la farmaciola de Cantonigròs, amb les regidores Alba Molas i Bet Redón, i l'alcalde Alex Montanyà, davant l'edifici municipal de l'Esplai a Cantonigròs. | Aj. Esquirol
Redacció
13 de gener del 2023
Actualitzat a les 12:03h
Cantonigròs, localitat que forma part de l'Esquirol, té una població censada de 387 persones, tot i que durant les temporades d'estiu i d'hivern, aquesta incrementa considerablement degut a la concentració d'habitatges de segona residència. Fins ara, aquest municipi osonenc no comptava amb una farmàcia o Farmaciola, i els veïns i veïnes s'havien de desplaçar a Rupit (a uns 9 quilòmetres de la població) o a la farmàcia de l'Esquirol (a uns 7 quilòmetres del municipi) per adquirir els medicaments.

Des de l'Ajuntament fa temps que batallen per aconseguir aquest servei, el de la Farmaciola, amb la finalitat d'afavorir l'arrelament de la població, evitar els desplaçaments i vetllar per la millora dels serveis bàsics de tota la ciutadania, i en especial, de la població més envellida.

L'abril del 2022 l'Ajuntament de l'Esquirol va entrar una sol·licitud al Departament de Salut perquè s'autoritzés l'establiment d'una farmaciola a Cantonigròs, que forma part de l'Àrea Bàsica de Salut de Roda de Ter. Finalment, s'ha autoritzat la incorporació d'aquest servei, que s'instal·larà al local municipal de l'Esplai, situat al carrer Major, i que entrarà en funcionament a la primavera.

El nou servei de Farmaciola el gestionarà Núria Munts, titular de l'oficina de farmàcia de Les Masies de Roda, i s'obrirà unes 20 hores setmanals alternant horari de matí i tarda.

Una població més envellida que la mitjana catalana

Cantonigròs presenta una població més envellida que la mitjana catalana, i gairebé un 19% dels habitants tenen més de 70 anys. Aquestes característiques poblacionals, a més de la distància amb les farmàcies de la zona, segons expliquen des del consistori, sovint provoquen que les persones d'edat avançada no puguin accedir al servei de farmàcia per comprar medicaments, una problemàtica que s'hauria de resoldre amb el nou servei de Farmaciola.

Ubicació de la nova Farmaciola

El servei s'ubicarà a la planta baixa de l'edifici municipal de l'Esplai, un espai que actualment està destinat a sala d'espera del consultori mèdic municipal. El consistori té previst portar a terme les reformes necessàries perquè el local disposi de les instal·lacions necessàries durant els pròxims dos mesos, per tal de complir amb la data d'obertura, el mes d'abril.