Esquerra alerta del perill que l'extrema dreta torni a Vic

Els republicans asseguren que van ser clau en la lluita "demagògica" contra Josep Anglada en etapes anteriors

Banderoles de la campanya de Josep Anglada per a les eleccions municipals de 2019.
Banderoles de la campanya de Josep Anglada per a les eleccions municipals de 2019. | Adrià Costa
14 de gener del 2023
Actualitzat a les 10:30h
Esquerra Republicana alerta dels perills que suposaria un retorn de l'extrema dreta a Vic, en les properes eleccions municipals del maig d'aquest any. En aquest sentit, la secretària general del partit i vigatana, Marta Rovira, recorda que ERC va ser "clau" en la "lluita contra la demagògia" que va practicar Josep Anglada quan va ser escollit regidor. Per això Rovira demana "construir" una ciutat fora de les "falsedats" de les formacions d'ultradreta.

I és que la marca de la formació ultra, SOMI, es va presentar aquest passat dimecres amb la voluntat de tornar a estar representats en el consistori de la capital d'Osona. Rovira ha demanat que es voti la seva formació (ERC) ja que compten amb l'aval d'haver combatut l'extrema dreta d'Anglada anteriorment.

"Nosaltres vam multiplicar el nostre suport al consistori a base de construir la seguretat des de la comunitat i des de la confiança entre els veïns i veïnes de Vic. Més Esquerra i menys Anglada, això està claríssim", ha revelat.

Tot plegat, en un acte en què Rovira va estar acompanyada de diversos càrrecs electes municipals a Suïssa. Entre ells hi havia l'alcalde de Torelló, Marçal Ortuño, i les candidates del partit a Vic, Manlleu i Tona, Marta Balasch, Eva Font i Judit Sardà.

Ortuño va recordar els projectes de ciutat que han tirat endavant com la remodelació del centre cultural El Club, però ha demanat la confiança per poder desplegar un programa que no s'ha pogut completar per les dificultats que ha suposat la pandèmia. Ortuño també ha posat en valor el lideratge de Torelló com a capital econòmica i social de la Vall del Ges i ha reivindicat la igualtat d'oportunitats dels veïns i veïnes de la ciutat.

Marta Balasch, candidata d'ERC a l'Ajuntament de Vic, va demanar fer més fort el projecte dels republicans a la capital d'Osona per acabar amb la majoria absoluta de Junts al consistori i apostava per una Vic on "s'hi visqui millor". 

Per la seva banda, Eva Font (ERC Manlleu) va reivindicar l'obra de govern que han dut a terme els republicans a la ciutat els darrers vuit anys amb Àlex Garrido i espera ser la primera alcaldessa de la ciutat. Finalment, la candidata d'ERC a Tona, Judit Sardà, assenyalava tot el que han dut a terme el darrer mandat i aposta per continuar fent créixer la ciutat.