Rovira sobre la decisió de Llarena de retirar la sedició: «És el que buscàvem»

La secretària general d'ERC defensa que el partit estigui “a tot arreu” en la cimera entre França i Espanya

La secretària general d'ERC, Marta Rovira, a Ginebra.
La secretària general d'ERC, Marta Rovira, a Ginebra. | ACN
12 de gener del 2023
Actualitzat el 14 de gener a les 10:20h
La secretària general d'Esquerra Republicana, Marta Rovira, reconeix que la decisió del jutge Pablo Llarena de retirar el delicte de sedició en el procediment que hi ha obert contra els polítics independentistes és el que es buscava per part del partit. Rovira, però, no ha concretat què farà a partir d'ara ja que la decisió de Llarena els ha agafat treballant. “ He de ser molt prudent i no prendré cap decisió ni precipitada ni imminent”, ha assenyalat.

Rovira diu que “la música que sona els agrada” i que és el que es pretenia quan es va instar a reformar el codi penal, eliminant el delicte de sedició. La secretària general d'ERC ha explicat que  amb la reforma el que s'ha aconseguit és guanyar drets i democràcia per poder defensar el projecte independentista.

Marta Rovira ha assenyalat que “confia plenament” amb els seus advocats i no ha valorat les paraules de Gonzalo Boye que s'ha mostrat convençut del retorn de l'expresident Carles Puigdemont a Catalunya aquest mateix 2023.

D'altra banda, Rovira també ha volgut defensar la decisió d'Esquerra Republicana de ser “a tot arreu” en la cimera franco-espanyola que se celebrarà a Barcelona properament. En aquest sentit, la secretària general d'ERC diu que aniran a la manifestació per fer saber a Sánchez que el procés no ha acabat i que no ho farà fins a la celebració d'un referèndum, però també a la trobada de mandataris a dir el mateix a través del president Aragonès que ha estat convidat.

Trobada amb alcaldes i candidats de la Catalunya Central
Tot plegat en una roda de premsa telemàtica en la que Rovira s'ha acompanyat de diversos alcaldes i candidats de la Catalunya Central. Entre ells, hi havia la candidata a Vic, Marta Balasch, que ha demanat acabar amb la majoria absoluta de Junts al consistori i ha apostat per una Vic on “s'hi visqui millor”.

Per la seva banda, la candidata a Manlleu, Eva Font, ha reivindicat l'obra de govern que han dut a terme els republicans a la ciutat els darrers vuit anys amb Àlex Garrido i ha apostat per ser la primera alcaldessa de la ciutat.

En el seu torn, l'alcalde i candidat d'ERC a Torelló, Marçal Ortuño, ha recordat els projectes de ciutat que han tirat endavant com la remodelació del centre cultural El Club, però ha demanat la confiança per poder desplegar un programa més ambiciós.

Ortuño també ha posat en valor el lideratge de Torelló com a capital econòmica i social de la Vall del Ges i ha reivindicat la igualtat d'oportunitats dels veïns i veïnes de la ciutat.

Finalment, la candidata a Tona per ERC, Judit Sardà, ha assenyalat tot el que han dut a terme el darrer mandat i aposta per seguir fent créixer la ciutat.