1 de 10
CULTURA

​La nova temporada de Teatrets d'Osona recupera els escenaris secrets

Una quinzena de propostes d'arts escèniques de proximitat ompliran els escenaris de la Sala Petita de Sant Hipòlit, La Canal de Tona i el Teatre Eliseu de Roda de Ter

Representants dels tres municipis que participen en el projecte durant la presentació de la nova temporada. | Teatrets d'Osona
per Osona.com, Osona | 12 de gener de 2023 a les 10:45 |
Novetats a la programació de la nova temporada 2023 de Teatrets d'Osona, un projecte d'arts escèniques de proximitat a la comarca que va arrencar el 2016, i que enguany arriba a la vuitena edició.

La Sala Petita d'Osona a Sant Hipòlit de Voltregà, el Teatre Eliseu de Roda de Ter i la Sala La Canal de Tona acolliran la programació dels primers mesos d'aquest 2023, que inclourà una quinzena de propostes familiars, musicals i d'altres gèneres amb l'objectiu de promocionar el territori i la proximitat cultural a la comarca.

Espectacles familiars, música, teatre, circ i dansa

Dels espectacles familiars d'aquesta nova temporada 2023, en destaquen Sopa de pedres d'Engruna Teatre, que serà l'encarregat d'obrir la vuitena edició a Sant Hipòlit de Voltregà, el pròxim diumenge 15 de gener.


Especial atenció a la funció escolar d'Egos Petits Tot esperant en Will, que es representarà també a la Sala Petita de Sant Hipòlit el 26 de gener. Segurian l'obra Maquinaigües dels reconeguts La Tresca i la Verdesca, el 29 de gener al Teatre Eliseu de Roda de Ter, Una història boca avall de la companyia italiana La Baracca o la proposta de titelles Las Cotton de la companyia basca Anita Maravillas.

La nova temporada de Teatrets d'Osona aposta també pels espectacles musicals. En destaca el tribut a Guillermina Motta Guillermotta amb Jordi Vidal i els concerts de la banda barcelonina Fetus, i de la cantautora osonenca Ju.


El circ no hi podia faltar, una disciplina que cada vegada té més seguidors. En aquest cas, criden l'atenció l'espectacle Potser no hi ha final de Circ Pistolet, Mr. Arlet de Moi Jordana o la proposta de clown Solo amb Roi Borrallas.

Tampoc hi faltaran propostes teatrals com La Pell fina, el monòleg de petit format de Clara Cortés És el moment, o l'espectacle de dansa El lloc. Reflexió escènica a propòsit del retorn de la Companyia Zamdart.


Consulta aquí tota la programació de la nova temporada 2023 de Teatrets d'Osona.

Novetats de la vuitena temporada

Aquest 2023, Teatrets d'Osona posa en marxa la iniciativa Teatrets d'Osona 3+1, a través de la qual s'oferirà una entrada gratuïta als espectadors que visitin les tres sales en el transcurs de la temporada amb la intenció de promocionar la proximitat cultural.

També tornen els escenaris secrets, una iniciativa de la Diputació de Barcelona en col·laboració amb els municipis, que consisteix a regalar una experiència artística personalitzada i de proximitat als espectadors més actius de les sales, i a través de la qual podran descobrir espais poc habituals i formats escènics innovadors.

Teatrets d'Osona en dades

El projecte Teatrets d'Osona va arrencar l'any 2016, i durant aquests set any han passat per les tres sales que acullen la programació d'aquesta iniciativa unes 180 companyies i artistes, que han representat més de 210 espectacles de 10 gèneres teatrals, sumant més de 12.500 minuts a escena i al voltant de 17.000 espectadors.

Durant aquesta vuitena temporada, que va arrencar el setembre, ja s'han pogut veure propostes d'artistes consagrats com Quim Masferrer, el Mag Lari o Marc Sarrats. També han tingut lloc propostes musicals de nivell a càrrec d'El Pot Petit, Mazoni, Ernest Crusats, el duet XY o la tonenca Coloma Bertran, entre d'altres.

 

Participació