​Unes 150 persones protesten a Vic per denunciar l'escalada de feminicidis

La concentració ha començat davant dels Jutjats de la capital d'Osona al crit de "és una vergonya i no ho podem normalitzar, diem prou"

Protesta a Vic per denunciar l'escalada de feminicidis
Protesta a Vic per denunciar l'escalada de feminicidis | Adrià Costa
10 de gener del 2023
Actualitzat el 17 de gener a les 9:40h
21 dones assassinades per violència masclista durant l'últim mes i mig a l'Estat Espanyol, 17 de les quals assassinades durant el desembre de 2022, i 4 més durant el que portem de 2023. Aquestes són les dades que han volgut denunciar des de la coordinadora feminista Juntes som revolució i Càrnies en Lluita aquest dimarts al migdia a Vic, en una concentració que ha aplegat a unes 150 persones i que ha començat davant dels Jutjats de la capital d'Osona, per continuar amb una rua per la rambla Hospital i fins a arribar a la plaça Major.

"És una vergonya i no ho podem normalitzar, diem prou", així ha començat la protesta contra els feminicidis i les violències masclistes de l'últim mes i mig. Davant dels Jutjats de Vic, també s'hi ha fet una performance escenificada per 21 dones vestides de negre i amb un cartell de cada dona assassinada per "donar veu a les que ja no en tenen". Després d'un minut de silenci en record de totes elles, i entre aplaudiments, unes 150 persones s'han dirigit cap a la plaça Major de Vic, a on s'ha fet la lectura d'un manifest de rebuig per la creixent onada de feminicidis a l'Estat.

Una de les portaveus de la coordinadora, Montse Castañé, ha remarcat que "ja n'hi ha prou de tanta violència de gènere, de terrorisme judicial i institucional" i posava èmfasi en denunciar el desconeixement del sistema judicial envers la problemàtica dels feminicidis i les violències masclistes. En aquest sentit, Castañé ha reclamat formació específica pels jutges i la classe política perquè "no tenen n'idea de què és la violència de gènere".

Des de l'organització expliquen que no serà l'última acció que duran a terme, i que tenen previst fer una acampada cada mes a la plaça Major de Vic.

Arxivat a