​El CAP Osona atén el primer part de la seva història

L'ambulatori de Vic, com es coneix popularment el centre, ha celebrat enguany mig segle de vida amb aquesta notícia excepcional

La metgessa Laia Obradors acompanyada de la família de la Treasure, la nena que va néixer al CAP Osona.
La metgessa Laia Obradors acompanyada de la família de la Treasure, la nena que va néixer al CAP Osona. | ICS Cat Central
Redacció
09 de gener del 2023
Actualitzat a les 11:38h
Enguany, El CAP Osona ha celebrat 50 anys d'història. Aquest centre, conegut popularment com a l'edifici de l'ambulatori, és considerat el centre de referència de l'atenció sanitària pública de la comarca. I enmig de la celebració pel mig segle de vida, va arribar una notícia excepcional: professionals del centre van assistir el primer part de la història d'aquest equipament.

El part va tenir lloc el diumenge 11 de desembre a quarts de deu de la nit, i segons expliquen des de l'Institut Català de la Salut de la Catalunya Central, va ser ràpid i sense complicacions. La metgessa de família Laia Obradors estava de guàrdia al servei d'atenció continuada (ACUT) i va ser l'encarregada d'atendre la Patience Amira, que va arribar al CAP Osona amb dolors abdominals.

L'equip que treballava aquella nit es va mobilitzar amb rapidesa, i la metgessa Obradors, juntament amb les infermeres Magda Carbonell, Maria Àngels Valderrama i Divina Costa van assistir el part. Expliquen que tot va anar molt de pressa, i que la Patience va donar a llum a la sala de triatge: "No va haver-hi temps ni per traslladar-la a la planta quarta. En deu minuts va néixer la criatura", relata Obradors, que va ajudar a dur a aquest món a una nena, la Treasure.
Arxivat a