Veure els reis a Torelló i cap a la feina a Londres

Les festes d'una família osonenca que viu des de fa anys a la capital anglesa

L'arribada dels Reis d'Orient a l'estació de tren de Torelló.
L'arribada dels Reis d'Orient a l'estació de tren de Torelló. | Cedida
Redacció
06 de gener del 2023
Actualitzat el 07 de gener a les 9:01h
Amb tres quarts d'hora de retard van arribar els tres Reis d'Orient a Torelló. A la plaça de l'Estació ja els esperava una comitiva per tal de començar la cavalcada que va portar a Ses Majestats a recórrer els principals carrers del poble. Com cada any, somriures, il·lusió, fanalets i desitjos per a la nit més màgica de l'any.

Entre els centenars de nens que esperaven impacients l'arribada dels Reis a Torelló hi havia la Lia. Té dos anys i és la filla d'en Jordi i l'Ester, dos osonencs que han passat les festes de Nadal amb la família, abans de tornar aquest dissabte cap a Londres.

Ell, de Vic, és físic i l'Ester, de la capital del Ges, directora d'estratègia d'una empresa de telecomunicacions. Els dos van decidir anar al Regne Unit fa 10 anys on han pogut desenvolupar la seva carrera professional. Estan establerts a Londres on són especialment actius al casal català de la ciutat, a través del qual mantenen el contacte permanent amb Catalunya.

A la capital anglesa viuen i treballen aquesta parella d'osonencs i allà hi va néixer la petita Lia fa dos anys, que això sí, ve a veure els Reis a Torelló.

Expliquen que fa temps que per Nadal i també a l'estiu venen a passar uns dies de vacances amb la família, però de moment, no tenen previst tornar a la comarca definitivament. Això sí, tenen clar que les arrels mai es perden i la cavalcada "és sagrada" i més amb la petita Lia que la gaudeix com qui més. 

Un cop Melcior, Gaspart i Baltasar van arribar a la plaça Nova, punt on acabava el recorregut de la rua, una filera de nens esperava per pujar a saludar-los. La Lia, juntament amb els seus pares, no s'ho va voler perdre i va explicar-li als Reis quins eren els regals que havia demanat, mentre assegurava haver estat bona tot l'any.

A quarts de deu ja arribaven a la casa dels familiars on s'estan aquests dies. La Lia sabia que havia d'anar a dormir aviat, per poder-se llevar d'hora l'endemà i comprovar si els regals eren al costat de l'arbre. I Sí, hi eren. Aquest divendres la petita de casa ha pogut jugar amb tot el que els Reis li han portat. 

Demà dissabte, però, tocarà fer la maleta -amb tots els regals a dins- per tornar cap a Londres, després de tres setmanes de vacances a Osona. Fins que arribi l'estiu. 
Arxivat a