​Cavalcades de Reis 2024 a Osona i el Lluçanès: recorregut, horaris i alternatives a la pluja

Tot a punt per a la nit més màgica de l'any als pobles i ciutats del territori

Els tres Reis d'Orient a Roda de Ter, en una imatge d'arxiu.
Els tres Reis d'Orient a Roda de Ter, en una imatge d'arxiu. | Josep M. Montaner
04 de gener del 2024
Actualitzat el 11 de març a les 12:12h

Arriba la nit més màgica de l'any, la nit de Reis. Els carrers de pobles i ciutats d'arreu s'omplen de gom a gom per rebre a Ses Majestats amb il·lusió i alegria. La majoria dels municipis d'Osona i el Lluçanès ja ho tenen tot llest per a les desfilades reials, malgrat que l'amenaça de pluja la tarda del 5 de gener pot fer variar les cavalcades de Reis 2024.

Per exemple, a Manlleu el consistori informa que, a causa de les prediccions meteorològiques, enguany no hi haurà la tradicional rua pels carrers del municipi i Ses Majestats rebran a la ciutadania al Pavelló Municipal. En el cas de Vic, l'Ajuntament ha planificat tres escenaris diferents per si els Reis Mags d'Orient també porten aigua a la contrada. A continuació, tots els detalls de les cavalcades de Reis 2024 a Osona i el Lluçanès.
 

Cavalcada de Reis a Balenyà

Ses Majestats arribaran a Balenyà a les 18:00 hores del divendres 5 de gener i iniciaran la tradicional desfilada pel municipi amb sortida des de l'edifici de La Pista. La rua es podrà seguir en directe des de Ràdio Pista i, en finalitzar la cavalcada, s'entregaran panets i xocolatines al pavelló. Tots els detalls aquí.
 

Cavalcada de Reis a Calldetenes

La màgia dels Reis Mags arribarà a Calldetenes el divendres 5 de gener a les 19:30 hores. Ses Majestats i el seu seguici recorreran el poble en una desfilada que acabarà a les portes de l'Ajuntament. Per dinamitzar la cavalcada el consistori proposa un concurs de fanalets –participants fins a 10 anys- amb tres premis que es recolliran al final de la rua: pel més original, el més elaborat i el més artístic. En cas de pluja, la cavalcada s'anul·larà i, a les 20:00 hores, els Reis Mags seran al Teatre per rebre els infants. Més informació aquí.
 

Cavalcada de Reis a Centelles

La pluja fa la guitza a la tradicional carregada de regals i a la cavalcada de Reis aquest 2024 i des del consistori s'informa de canvis a la tarda del 5 de gener: Ses Majestats arribaran al municipi i faran una desfilada en format reduït. La mainada podrà recollir el brioix, la neula i la xocolatina al Casal Francesc Macià, on també es farà el discurs reial. Tots els detalls en aquest enllaç.
 

Cavalcada de Reis a Folgueroles

A Folgueroles, Ses Majestats ompliran tots els racons de màgia amb la desfilada pels carrers del poble, el divendres 5 de gener a partir de les 18:30 hores de la tarda. Més informació aquí.
 

Cavalcada de Reis a Gurb

La pluja ha fet la guitza a la cavalcada de Reis de Gurb i el consistori ha decidit anul·lar la tradicional desfilada. A partir de les 19:00 hores, l'alcalde Josep Casassas entregarà les claus del poble a Ses Majestats perquè puguin entrar a totes les cases per deixar-hi els regals, i s'instal·laran al teatre Molí de l'Esperança per atendre a la ciutadania. En el cas que el temps ho permeti, la comitiva reial faria la cavalcada amb el recorregut previst, però dins de cotxes i amb més agilitat: sortiran de la rotonda de Can Violi a partir de les 18:45 hores per arribar al Mas l'Esperança pels volts de les 19:00 hores al teatre Molí de l'Esperança.