A mitja hora del campionat de ciclocròs, i a casa

Maria Gutiérrez té a tocar el títol a la prova que es farà a Vic aquest cap de setmana

María Gutiérrez durant la presentació del campionat d'Espanya de Ciclocròs a Vic.
María Gutiérrez durant la presentació del campionat d'Espanya de Ciclocròs a Vic. | Gerard Vilà
05 de gener del 2023
Actualitzat a les 9:27h

La Maria Gutiérrez té 14 anys, viu a Vic i, si tot va bé, aquest diumenge serà la nova campiona de la Copa Catalana de Ciclocròs en la categoria cadet. I un dels millors al·licients és aconseguir-ho a casa, davant de la gent que l'anima cada cap de setmana i amb el Vic ETB, el club de la seva vida i organitzador de l'acte. Si la Maria guanya o queda segona es proclamarà campiona, si no, dependrà de la posició de l'única rival que li pot prendre el títol.

Té clar que l'objectiu és guanyar el campionat i, tot i que es coneix el recorregut del circuit perfectament, sap que hi ha moltes circumstàncies paral·leles que poden jugar un paper determinant. Trencar la cadena, punxar una roda o, simplement, caure i lesionar-se.

La Maria és conscient que guanyar serà complicat, i és que a la prova de Vic s'hi desplacen bona part de les grans corredores d'arreu de l'estat, aprofitant que la setmana següent es disputa, per primera vegada, el campionat d'Espanya de l'especialitat a la capital d'Osona.

Amb tot, la Maria té clar que el seu objectiu és vigilar la màxima rival. Si ho aconsegueix, serà campiona de ciclocròs de Catalunya, al costat de casa seva. “Per mi seria una il·lusió molt gran. El millor que em pot passar”, remarca.

Si res no falla, abans de les 11 del matí la Maria estarà celebrant amb els amics i la família el seu primer gran èxit esportiu, tot i això és prudent i recorda que guanyar “serà molt difícil” i més tenint en compte que han vingut les primeres espases d'arreu de l'estat.

Un èxit per Catalunya
La prova de la Copa Catalana és el preludi del que serà el plat estrella, la prova del Campionat d'Espanya de Ciclocròs que es farà el cap se setmana següent. Una prova amb els millors corredors d'arreu de l'estat i que suposa un "gran èxit" tant per la Federació Catalana de Ciclisme com per a Vic.

En aquest sentit, el regidor d'esports de l'Ajuntament de la ciutat, Titi Roca, assenyala que l'esdeveniment portarà molts aficionats del ciclisme, però ha animat als que no coneixen el ciclocròs a acostar-se a la ciutat a veure-ho. Roca ha remarcat que ha estat clau la implicació de les institucions i dels corredors per poder portar el campionat a la ciutat.

Qui també ha destacat l'èxit de poder celebrar el campionat de Ciclocròs a Catalunya ha estat la Federació de Ciclisme. El seu president, Joaquim Vilamala, destaca que han pressionat tant com han pogut per portar aquí el campionat i que, finalment, van poder guanyar la candidatura del País Basc que competia directament amb la catalana. 

De fet, el coordinador de Ciclocròs de la federació, Pere Uya, ha ressaltat que portaven sis anys intentant portar el campionat d'Espanya i ha deixat clar que Catalunya és un “referent” en l'àmbit del ciclisme. 

Arxivat a