1 de 10
Hostaleria

Preocupació entre l'hostaleria osonenca pel degoteig de traspassos de restaurants

El sector es troba en un “molt bon moment” d'ocupació tot i el cansament generat per la pandèmia als propietaris de locals

Un dels motius és la falta de personal. | Gerard Vilà
per Gerard Vilà, Vic | 3 de gener de 2023 a les 14:55 |
Preocupació entre l'hostaleria osonenca pel degoteig de traspassos de restaurants que hi ha a la comarca. Des del sector han detectat un increment dels establiments que demanen assessorament per vendre el negoci, malgrat que es troba en un “molt bon moment” des d'un punt de vista de facturació. De fet, la situació és “radicalment millor” que fa un any on encara hi havia certes restriccions i recomanacions per part de la Generalitat.

En aquest sentit, des de l'Associació d'Empresaris d'Hostaleria del Moianès i Osona assenyalen que la pandèmia ha generat un cansament important als propietaris que tot i això van aguantar. De fet, des de l'entitat no van notar un increment de les peticions per traspassar el restaurant fa un any, un fet que contrasta amb el que passa actualment.


Per això, el gerent de l'ens, Toni Dinarès, explica que estan estudiant-ho, però creu que hi ha diversos factors que hi influeixen. Un d'ells, explica Dinarès, és les dificultats per trobar personal que vulgui treballar a l'hostaleria i que ha provocat que els establiments hagin hagut de reduir l'horari o fins i tot, tancar alguns dies concrets.

A això, cal sumar-hi el fet l'increment dels preus de l'energia i dels aliments provoca incertesa entre el sector que ja va quedar especialment castigat arran de les restriccions imposades per la pandèmia i que van generar dificultats per seguir endavant a molts bars i restaurants.


Molt bona campanya


Amb tot, Dinerès explica que hi ha hagut molt bona rebuda per part dels clients durant la campanya de Nadal i molts establiments han omplert diversos dies. En aquest sentit, bona part dels restaurants de la comarca han vist com ja tenien tot l'espai reservat en dies concrets de festa i ho han complementat amb bones ocupacions la resta de dies.


Això, malgrat que hi ha hagut un lleuger increment de preus en els menús en bona part dels establiments per l'increment de preus de l'energia i de les matèries primeres. Dinerès assenyala que el sector ha fet “molt bona feina” i reconeix que l'any 2022 ha estat el de la recuperació.

I és que val a dir que les bones ocupacions no s'han limitat a la temporada de Nadal -on ja solien ser bones llevat del temps de pandèmia- sinó també durant l'estiu on hi va haver una bona resposta dels clients.

 

Participació