​L'entitat Projecte Aurora ofereix 10 beques de pràctiques per a joves osonencs a Itàlia

L'entitat social reactiva el programa de mobilitat internacional per combatre "el pessimisme i les mancances de futur" dels joves de la comarca

Joves que han participat, en anys anteriors, en el Projecte Aurora de mobilitat internacional.
Joves que han participat, en anys anteriors, en el Projecte Aurora de mobilitat internacional. | Projecte Aurora
Redacció
03 de gener del 2023
Projecte Aurora reactiva el programa de pràctiques a l'estrangerNo Limits-Inserció Internacional per Joves, una iniciativa que pretén ajudar als joves osonencs a fer front a l'estat de pessimisme amb què veuen el seu futur professional després de la pandèmia.

L'entitat ofereix aquesta iniciativa per fer front a aquesta situació de desencís, i donen l'oportunitat als joves de formar-se i fer una estada de 3 mesos a empreses italianes.
Es tracta d'un projecte que combina dues fases: en un primer moment, s'aposta per la captació i la formació lingüística, en la que durant 3 mesos, els joves fan un curs intensiu d'italià. La segona fase, són unes pràctiques internacionals de 3 mesos a empreses d'Itàlia, en concret, a la ciutat de Trento.

Tenir entre 18 i 29 anys, estar inscrits al SOC com a demandants d'Ocupació No Ocupats, estar inscrits a Garantia Juvenil, estar en possessió (com a mínim), de la titulació de la formació secundària obligatòria i disposar d'una especialitat de formació per a l'ocupació acreditada i estudis superiors i no tenir més d'un any d'experiència laboral. Aquests són els requisits que demanen des de Projecte Aurora per participar en la iniciativa, que ja està oberta a rebre candidatures per aquest 2023. Actualment, expliquen des de l'entitat, disposen de 10 places per a joves osonencs, del Lluçanès, del Ripollès o del Bages.

Inserció laboral internacional

La inserció internacional es dona en diferents sectors professionals, i el projecte busca captar a joves de diferents perfils. En aquest sentit, des de l'entitat comenten que "l'experiència ens ha demostrat que les empreses cada cop valoren més les capacitats de treball en ambients multiculturals, les habilitats comunicatives en anglès i llengües estrangeres, l'obertura de nous mercats i de la internacionalització de les empreses per l'ecosistema català d'exportacions".

Des de fa 5 anys, Projecte Aurora col·labora amb cooperatives i entitats socials de l'estranger, i durant aquests anys, més de 50 joves han participat de les pràctiques laborals i intercanvis juvenils a la regió de Trentino.

El programa és finançat pel Servei d'Ocupació de Catalunya i el Fons Social Europeu, que s'ocupen de la cobertura integral del viatge dels joves, que no tindran despeses en els bitllets, ni en allotjament, ni en el transport durant l'estada a Itàlia.