1 de 10
TRIBUNALS

«Queda't a casa»: la campanya solidària per fer front al judici dels CDR acusats de terrorisme

Hi ha una desena d'encausats, un dels quals és d'Osona

Txevi Buigas i la seva advocada, Montserrat Vinyets, davant dels Jutjats de Vic en una imatge d'arxiu. | Adrià Costa
per Albert Hernàndez, Vic | 2 de gener de 2023 a les 12:00 |
Encara no hi ha data per al judici per a la desena de persones acusades de terrorisme, però les seves defenses han engegat una campanya per recollir fons per fer-hi front, sota el lema Queda't a casa. Són els detinguts en l'operació Judes, l'acció de la Guàrdia Civil que va desplegar el 23 de setembre de 2019 per diferents ciutats catalanes, entre les quals les poblacions osonenques de Vic, Sant Vicenç de Torelló i Gurb. Un dels encausats en aquesta operació és en Txevi Buigas, d'Osona.

Des d'aquest dilluns es podrà veure el documental De matinada, que narra les vivències de testimonis i familiars dels detinguts d'aquella entrada policial a les respectives llars i el que va suposar la detenció i acusació. La campanya estarà activa fins al 23 de gener.És un donatiu de set euros que permet veure el film i serviran per "afrontar les enormes despeses dels dies de judici a Madrid", ha explicat Alerta. És a dir, una ajuda per a la caixa de resistència. Un cop es llogui el documental es disposarà de 48 hores per veure'l.  


Es tracta d'una iniciativa impulsada per Alerta Solidària, encarregada de la defensa de la desena d'encausats, amb la col·laboració de Detingudes 23-S, l'organització creada arran de l'operatiu de la Guàrdia Civil. I a més de recollir fons, també pretén "donar a conèixer el cas" i "ajudar a generar una reflexió col·lectiva de com hem d'afrontar la repressió".En aquests anys d'instrucció, Alerta Solidària ha denunciat irregularitats durant el procediment com ara, prohibició d'accedir a certa documentació, entre d'altres.

Fins un any després de ser arrestats, i havent estat mesos en presó preventiva alguns d'ells, no van trepitjar els jutjats per fer les primeres declaracions pel cas i que s'han anat replicat aquest 2022

 

Participació