Curses de Sant Silvestre a Osona: llocs, horaris i recorreguts

Manlleu, Sant Julià de Vilatorta, Prats de Lluçanès i Taradell són alguns dels municipis de la comarca que organitzen la tradicional prova del 31 de desembre

La Sant Silvestre de Taradell en una imatge d'arxiu.
La Sant Silvestre de Taradell en una imatge d'arxiu. | Ajuntament de Taradell
30 de desembre del 2022
S'acosta el final de l'any, i com ja és tradició a molts pobles d'Osona, i d'arreu de Catalunya, s'organitzen les curses de de Sant Silvestre.

Aquesta cursa se celebra el 31 de desembre,  i en algunes ocasions, també rep el nom de cursa dels Nassos en referència al mític personatge que, segons diu la llegenda, només surt en aquesta data. A Osona, diversos municipis organitzen la Sant Silvestre per acabar l'any fent activitat física Aquest és el cas de Manlleu, Sant Julià de Vilatorta, Prats de Lluçanès i Taradell.

Horaris i recorregut de la Sant Silvestre de Manlleu

La 35a edició de la Sant Silvestre Manlleuenca tindrà lloc aquest dissabte 31 de desembre, a les set de la tarda. Aquesta cursa popular és gratuïta i oberta a tothom, i s'ha convertit en un dels referents de les curses de Cap d'Any.

Enguany, la prova, amb sortida i arribada al Casal Cívic Federica Montseny, tornarà a recórrer l'avinguda Puigmal ocupant tota la seva llargada, des de la rotonda del carrer Puig Guardial fins a la rotonda de Sanglas Alsina. Per tant, aquest carrer quedarà tallat al trànsit a partir de dos quarts de set de la tarda i fins a les nou del vespre.

La Sant Silvestre de Manlleu compta amb tres categories: la cursa infantil de 500 metres, la cursa juvenil de 1.000 metres i la cursa sènior de 5.000 metres. Les inscripcions s'han de fer de forma telemàtica al web del Club Olímpic Manlleu, o bé presencials el mateix dia de la cursa (de 17 a 18 hores).

Consulta tota la informació de la Sant Silvestre Manlleuenca aquí.

Horaris i recorregut de la Sant Silvestre de Sant Julià de Vilatorta

Sant Julià de Vilatorta prepara la VIII Sant Silvestre Vilatortina, que se celebrarà a les quatre de la tarda del dissabte 31 de desembre, i es pot fer caminant, corrent o amb bicicleta.

La sortida i l'arribada de la cursa serà a la plaça U d'Octubre i el recorregut arribarà fins a Sant Llorenç, a on la tradició mana que, en arribar, es toqui l'esquella penjada al camí. A més, des de l'Ajuntament animen a tots els participants de l'esdeveniment a anar-hi disfressats. La 8a edició de la Vilatortina és gratuïta i no cal inscripció.

Consulta tota la informació aquí.

Horaris i recorregut de la Sant Silvestre de Prats de Lluçanès

La darrera edició de la prova a Prats de Lluçanès data de 2019, però enguany, es recupera la mítica cursa de Sant Silvestre al municipi per acomiadar l'any 2022. Tindrà lloc, com marca la tradició, aquest dissabte 31 de desembre.

Hi haurà dues modalitats de cursa de 5 quilòmetres, l'infantil (18.30 hores) i una per adults (19 hores), i ambdues iniciaran des de davant de l'Ajuntament de la vila. Les inscripcions són gratuïtes i es podran fer la mateixa tarda de l'esdeveniment.

Només hi ha un requisit: els participants han d'anar disfressats. L'organització premiarà els tres primers i les tres primeres de cada modalitat, i a més, es donarà un reconeixement a la millor disfressa de l'edició. A l'arribada, i per celebrar l'any nou, hi haurà coca i cava per a tothom.

Consulta tota la informació de la Sant Silvestre de Prats, aquí.

Horaris i recorregut de la Sant Silvestre de Taradell

El Centre Excursionista de Taradell organitza un any més la cursa atlètica popular de Sant Silvestre per celebrar l'any nou. En aquesta ocasió, la prova serà aquest dissabte 31 de desembre a les quatre de la tarda amb sortida i arribada a la plaça de les Eres.

El recorregut serà d'uns 8 quilòmetres: iniciarà a la plaça de les Eres, avançarà pel Vapor, travessarà la carretera de Viladrau, la Codina, la Rompuda, enllaçarà amb el PR-C42 fins a l'Enclusa, i es farà el descens per la Collada, la Mansa, Can Mascarell, la Tomba, fins a arribar altre cop al punt d'origen, a on hi haurà coca i begudes per a tothom.

Les inscripcions es poden fer el mateix dia de la cursa a la plaça de les Eres a partir de les tres de la tarda, i té un cost de 3 euros pels federats i de 5 euros pels no federats.
Tots els participants han d'anar disfressats, i en acabar l'esdeveniment, es premiaran els més originals.

Consulta tota la informació de la Sant Silvestre de Taradell, aquí.

Arxivat a