Manlleu acollirà els primers cursos de la UVic el febrer de 2023

També hi haurà una planta per a l'Escola de Noves Oportunitats

L'antiga biblioteca acollirà els estudiants de la UVic a Manlleu.
L'antiga biblioteca acollirà els estudiants de la UVic a Manlleu. | Adrià Costa
28 de desembre del 2022
L'antiga biblioteca de Manlleu del carrer Baixa Cortada ja està a punt de rebre els primers estudiants de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya. En concret, tant la institució com l'Ajuntamenttreballen perquè al febrer del 2023 ja es facin els primers cursos universitaris.

Malgrat que no s'ha concretat encara quines carreres o màsters s'impartiran, l'alcalde de Manlleu, Àlex Garrido, explica que seran cursos de formació continuada i postgraus.

Tot plegat després que s'hagi enllestit tot el necessari per tal que aquest antic equipament municipal pugui servir ja com un dels espais que aculli aules universitàries. Garrido s'ha felicitat per aquest fet i reconeix que esperaven poder-lo haver estrenat abans, però que no s'ha pogut fer.

Amb tot, el batlle ha criticat l'actitud de l'oposició en aquest tema i recorda que el problema ha estat que la llicència d'activitats ha trigat més del que esperaven. Des d'ara i fins el febrer, Garrido ha assenyalat que aprofitaran per mostrar els espais de dins de l'equipament i perquè els futurs alumnes “s'ho sentin seu”. “Nosaltres volem ser-hi i la universitat també creu que hi hem de ser. Ens calia disposar d'aquest equipament i a la UVic també”, ha remarcat el batlle osonenc.

Escola de noves oportunitats
A més, des de l'Ajuntament han explicat que aquest centre comptarà també amb una planta específica per aquells alumnes de l'Escola de Noves Oportunitats de la Fundació Albir d'Osona. Es tracta d'una entitat que pretén combatre l'abandonament escolar i l'atur juvenil, a través de cursos i projectes que compten amb el suport de l'empresariat comarcal.

Garrido també ha recordat que aquesta Escola de Noves Oportunitats és un element “molt important” a Manlleu i a la resta de pobles i destaca que el Servei d'Ocupació de Catalunya l'ha dotat amb 1,6 milions d'euros.
Arxivat a