Manlleu exigeix que s'aixequi la paralització d'obres al polígon del Pla del Mas

L'alcalde, Àlex Garrido, no descarta portar el tema al TSJC i alerta de la possible marxa d'empreses

L'alcalde de Manlleu, Àlex Garrido, ha atès els mitjans aquest dijous al matí.
L'alcalde de Manlleu, Àlex Garrido, ha atès els mitjans aquest dijous al matí. | ACN
22 de desembre del 2022
Actualitzat el 27 de desembre a les 19:44h
L'Ajuntament de Manlleu exigeix al Tribunal de Contractes de la Generalitat que aixequi la paralització d'obres al polígon Pla del Mas. Aquest passat dimarts van acabar els dos mesos que el tribunal tenia per decidir si feia cas del recurs que l'empresa que recórrer la decisió de l'Ajuntament de donar la concessió a una altra companyia.

Al no haver-se pronunciat, doncs, s'entén que hi ha un silenci administratiu que afavoreix el consistori osonenc que reclama ara que es puguin començar les obres.

Unes obres que van quedar paralitzades arran del recurs que va interposar l'empresa que va presentar l'oferta més econòmica, però que Manlleu va desestimar entenent que es tractava d'una rebaixa temerària. 

L'alcalde de la localitat, Àlex Garrido, ha explicat qiue faran la petició d'aixecament de la prohibició per començar les obres en els propers dies, al·legant que el silenci administratiu els ha donat la raó. Si no els fan cas, assenyala Garrido, “prendran totes les mesures que calguin” per tal de poder desencallar la situació.

En aquest sentit, el batlle deixa clar que els serveis jurídics s'ho estan mirant i, si no els fan cas, portaran el cas al Contenciós Administratiu del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. “No pot ser que un òrgan de la Generalitat paralitzi un projecte empresarial tant important per la nostra ciutat”, ha etzibat.

Un cop urbanitzat, el polígon Pla del Mas tindrà una superfície que vorejarà els 70.000 metres quadrats en una situació molt bona amb la C-17, la C-25 i la C-37 a tocar. A més de la urbanització de la zona, les obres també inclouen la construcció d'una ronda que connectarà el polígon amb la carretera de la Miranda

Amenaces de marxar
Un dels principals problemes que ocasiona aquesta situació és que pot generar la deslocalització d'empreses de Manlleu. En una xerrada amb la premsa, Garrido ha revelat que ja hi ha tres companyies que han mostrat la seva preocupació pel bloqueig i que amenacen en anar a d'altres localitats.

Des de que l'empresa va presentar el recurs, Garrido ha estat en contacte amb el tribunal per tal de saber en quina situació estava el cas. Ara, un cop passat el termini de dos mesos que tenia per resoldre, l'Ajuntament entén que es dona llum verda al procés per començar les obres en aquest espai.

Garrido assenyala que Manlleu ha esdevingut un lloc “estratègic” des d'un punt empresarial i veu una posibilitat important de creixement a la ciutat en aquest aspecte. De fet, l'impuls de la indústria és per el batlle una de les priopritats de cara a l'any vinent, abans de les Municipals de 2023 quan deixarà l'alcaldia que ha ocupat durant vuit anys.

A més de desencallar el polígon del Mas, per a Garrido és important també que comencin a caminar projectes de ciutat com la nova comissaria de la Policia Local, que assumeix que tindrà un increment de cost respecte a la licitació inicial.

També es preveu tirar endavant amb els vestuaris del camp de futbol, que compten amb un pressupost de 950.000 euros i l'obertura del passeig del Ter. En aquest cas, l'Ajuntament espera l'aportació de fons europeus, però deixa clar que la primera fase d'enderroc podria suportar-la el pressupost municipal. 
Arxivat a