Centelles ofereix un servei de bus municipal gratuït

La prova pilot té l'objectiu de millorar la mobilitat al municipi i ajudar a persones amb dificultats per desplaçar-se

El nou servei fa 17 parades en diferents punts de Centelles.
El nou servei fa 17 parades en diferents punts de Centelles. | ACN
Redacció
21 de desembre del 2022
Actualitzat a les 17:01h
Aquest dijous, de vuit del matí a dues del migdia, serà la segona setmana que un autobús recorri diferents de punts de Centelles amb l'objectiu de millorar-ne la mobilitat, ja que no disposa de transport públic local. Centelles, municipi de 7.500 habitants, té un desnivell important, i algunes persones, moltes d'elles grans, tenen dificultats per desplaçar-se per anar al centre o accedir als principals serveis.

Amb aquest context, l'Ajuntament de Centelles ha posat en marxa la prova pilot d'oferir un servei de bus gratuït, amb l'objectiu de fomentar el comerç de local, però perquè també faciliti la vida dels veïns. Si la prova pilot té èxit, la idea del consistori és ampliar la línia i oferir un servei supramunicipal amb Balenyà, Sant Martí de Centelles i Tona pel mercat setmanal dels diumenges.

Un recorregut de 17 parades

El nou servei, que va entrar en funcionament el 15 de desembre, compta amb 17 punts de connexió a tot el municipi, amb la finalitat principal d'acostar a les persones, moltes d'elles amb dificultats per desplaçar-se, al centre del poble i als equipaments de primera necessitat.

L'Ana Suárez, una veïna de 85 anys, explicava a l'ACN que havia deixat d'anar al casal de la gent gran per problemes de mobilitat, i detallava que "ara podré anar a comprar, a la farmàcia i al casal. A mi em costa molt pujar al centre, soc gran i em canso molt a peu". En aquest sentit, des de l'Associació de la Gent Gran de Centelles, la seva presidenta, Crisitna Mancebo, explica que alguns dels seus 300 socis havien deixat d'anar-hi precisament per aquesta qüestió.

Josep Paré, alcalde de Centelles, detalla que feia anys que els veïns reclamaven un servei com aquest per anar a comprar als comerços del poble o fer gestions. Segons el batlle, a banda de facilitar la mobilitat dels veïns, també serà una solució perquè la gent s'acostumi a fer servir el bus "com un servei més" per anar al centre i poder deixar el vehicle propi a casa o també per connectar-se amb el tren.

Centelles ha pogut finançar el cost d'aquest servei, que s'ofereix de forma gratuïta, gràcies a una subvenció de la Diputació de Barcelona, i la idea del consistori és que, si funciona i la gent el fa servir, aquest bus també es pugui estendre a escala supramunicipal els diumenges, aprofitant que hi ha mercat setmanal, perquè persones de poblacions veïnes com Balenyà, Tona o Sant Martí de Centelles el puguin utilitzar.
Arxivat a