​Vic neteja i millora la llera del riu Mèder al seu pas per Sentfores-La Guixa

Els treballs tenen l'objectiu de potenciar la vegetació pròpia del lloc i d'afavorir-ne la regeneració

Albert Castells durant la presentació dels treballs.
Albert Castells durant la presentació dels treballs. | Ajuntament de Vic
Redacció
20 de desembre del 2022
Actualitzat a les 11:47h
L'Ajuntament de Vic ha executat treballs de neteja i millora de la llera del riu Mèder al seu pas per Sentfores-La Guixa.

Albert Castells, regidor de Medi Ambient i Món Rural, explica que la finalitat de les actuacions és potenciar la vegetació pròpia del lloc, afavorir-ne la regeneració per ajudar a mantenir l'entorn de la biodiversitat de la ciutat i reforçar el compromís amb l'entorn rural.

Els treballs han suposat un cost de 14.886 euros, i el consistori ha comptat amb una subvenció de l'Agència Catalana de l'Aigua, de 12.303 euros.

Actuacions de millora i conservació

Els treballs impulsats des del consistori vigatà s'han centrat en la desbrossada selectiva d'arbres i vegetació. Durant el temporal Glòria, molts arbres van caure o es van trencar, i alguns estaven entravessats al mig del riu. Aquest fet impedia el pas de l'aigua en alguns casos, i se n'ha fet una neteja. D'altra banda, també s'ha fet un moviment de terres a la zona del gualque travessa el riu per incrementar la capacitat hidràulica d'aquest punt.

També s'han retirat espècies invasores com les acàcies, que deterioren l'espai fluvial i no permeten el desenvolupament de les varietats autòctones. Aquest conjunt de treballs s'han fet respectant els exemplars propis de ribera, com els salzes, els verns o freixes.

Finalment, els treballs es completaran amb la plantació de 90 exemplars de vern, salze, sarga i saulic, amb la finalitat d'afavorir la recuperació de l'espai.
Arxivat a