Decepció i orgull de la comunitat marroquina a Osona

L'eliminació de la selecció africana del Mundial de Qatar contra França no desllueix un èxit futbolístic celebrat arreu del territori

Celebració de la victòria del Marroc contra Espanya a Barcelona.
Celebració de la victòria del Marroc contra Espanya a Barcelona. | Europa Press
15 de desembre del 2022
S'ha acabat el somni de la comunitat marroquina d'Osona que ja havia fet un costum el sortir a celebrar a la plaça Major de Vic o al Passeig de Sant Joan de Manlleu les victòries en el Mundial de Qatar. La derrota amb França va deixar els aficionats decebuts -molts ja es veien a la final d'aquest diumenge- però també orgullosos del recorregut de la seva selecció, la primera africana a arribar a una semifinal mundialista.

Els aficionats marroquins de Manlleu no es van voler perdre el partit i abans de les vuit del vespre ja ocupaven els tres bars que hi ha al mig de la plaça Sant Antoni de Pàdua. Banderes del Marroc, crits de suport i gerro d'aigua freda amb el gol de Theo Hernández.

A partir d'aleshores patiment i emocions a flor de pell amb les constants ocasions de la selecció africana que, malgrat lluitar-ho, no va poder vèncer l'actual campiona del món. Dels bars, però, els veïns de Manlleu d'origen marroquí van sortir amb el cap ben alt. 

En Mimoun és cosí del propietari d'un dels bars on es van reunir més aficionats a seguir el partit. Explicava que li sabia greu haver perdut, però recordava que han fet història. “Haver pogut sortir a celebrar-ho contra Espanya i Portugal va ser increïble”, deia.

En Soufian té 19 anys i se'l veia capcot. Comentava que ja es veia a la final del mundial contra l'Argentina de Leo Messi. Si arriben a passar contra França està convençut que s'haurien emportat la copa del món cap a casa. De totes maneres està content perquè ningú “donava un duro” pel Marroc i han acabat posant contra les cordes a França. 

La immensa majoria dels que van seguir el partit al bar reconeixien que donaran suport a l'Argentina de Messi en la final, però no creuen que surtin a celebrar una derrota de França. Vic, Manlleu i Torelló han estat testimonis d'un somni de la comunitat marroquina d'Osona que confia en el proper Mundial per tornar a donar la sorpresa.