​Seva instal·la una àrea d'emergència de residus

La mesura ha de servir com a reforç al model de recollida selectiva del porta a porta

La nova instal·lació està ubicada a l'aparcament de les piscines Els Roures.
La nova instal·lació està ubicada a l'aparcament de les piscines Els Roures. | Mancomunitat La Plana
Redacció
13 de desembre del 2022
Aquest dilluns 12 de desembre ha entrat en funcionament la nova àrea d'emergència de residus a Seva, una zona d'ús exclusiu pels veïns i veïnes del municipi. Des de l'Ajuntament adverteixen que aquest recurs només es podrà usar en casos "puntuals i justificats", i recorden que la gestió dels residus domèstics a Seva es basa en el model de recollida selectiva del porta a porta.

Aquesta és una mesura que s'està implementant en els municipis que formen part de la Mancomunitat La Plana, i també la podem trobar, per exemple, a Sant Miquel de Balenyà, al polígon de l'Avellanet, i amb les mateixes mesures d'ús. Les instal·lacions tenen l'objectiu d'incrementar i millorar els índexs i la qualitat de la recollida selectiva, i avançar cap a una major sostenibilitat.

L'Àrea d'emergència de residus: Què, on, quan i com?

A la nova zona de residus, ubicada a l'aparcament de les piscines Els Roures, s'hi podrà portar matèria orgànica, reciclables, resta, vidre, oli i càpsules de cafè. Per contra, tal com expliquen des de la Mancomunitat, està prohibit dipositar-hi voluminosos, restes vegetals, residus especials, ramaders o agrícoles.

D'altra banda, els ciutadans del municipi no podran utilitzar aquest servei sempre que ho considerin, ja que hi ha limitacions pel seu ús. En aquest sentit, els habitatges dels residents habituals al poble podran disposar de l'àrea d'emergència de residus dues vegades al mes, mentre que els habitatges de segona residència, podran accedir-hi quatre cops. L'àrea estarà tancada, i s'hi podrà accedir mitjançant una aplicació mòbil.