El Mercat Medieval torna omplir Vic de visitants

Prop de 300.000 persones han passat per la capital d'Osona durant els quatre dies de durada de l'esdeveniment

Visitants al Mercat Medieval de Vic.
Visitants al Mercat Medieval de Vic. | Adrià Costa
Redacció
12 de desembre del 2022
Actualitzat el 13 de desembre a les 10:03h
El Mercat Medieval de Vic ha tornat a omplir la ciutat de visitants.Prop de 300.000 persones s'han deixat caure per la capital d'Osona en la que és una de les fires més importants de Catalunya. Un èxit de visitants que no s'ha vist alterat ni per la pluja que va obligar a suspendre algunes activitats com el passacarrers, a més d'espectacles que es feien a l'aire lliure.

Així doncs, els carrers de Vic han tornat a ser un formigueig de visitants atrets per una fira que és el gran referent a la ciutat i que atrau públic de tot arreu, però especialment turisme de proximitat. Després d'aquesta edició, els organitzadors celebren haver recuperat completament la normalitat després de dos anys marcats per la pandèmia.

El regidor de Fires i Mercats de Vic, Titi Roca, ha destacat que malgrat ser un esdeveniment consolidat, cada any s'afegeixen nous reptes. En aquesta edició, s’ha mantingut la distribució d’espais específics per ubicar-hi les tavernes i s’ha ampliat la zona infantil, dues accions que han comptat amb una gran acceptació per part de públic i paradistes.

Per això, Roca assenyala que ha estat un èxit i valora que es tracti d'un gran aparador per a la ciutat. En total hi ha hagut 385 expositors, provinents d'arreu de Catalunya, de la resta de l'estat i també de Portugal i França.

Els paradistes han ofert articles artesanals relacionats amb la decoració, la joieria, la cosmètica natural, els complements de roba, i els productes gastronòmics com embotits, conserves, pastissos o xocolates.

Bona acollida de la part infantil

Des de l'Ajuntament de Vic remarquen que s'ha aconseguit consolidar la part infantil, que ha tingut una bona acceptació. Els visitants han pogut gaudir de la nova aposta de tallers desenvolupats als tipis medievals, i a més, han tingut un recorregut amb ponis, l’exhibició d’aus rapinyarires, tir amb arc i un passeig amb l’autòcton burro català, a més de les atraccions medievals, del laberint i de l’escenari amb actuacions de titelles i contacontes. 

Per ambientar la fira i animar el públic, s’ha comptat també amb actuacions de música medieval, espectacles de titelles i recreacions d’oficis.

Finalment, cal destacar els paradistes premiats amb la millor decoració. El primer premi ha recaigut a Isabel Artigas, amb una oferta de decoració tèxtil, a la seva parada al Carrer Sant Antoni Maria Claret 

El segon ha estat per a Montserrat Toro, que oferia venda de mel al Carrer Dues Soles, mentre que el tercer ha estat per a Yolanda Gonzalez, amb una parada de figuretes de ceràmica ubicada a la Plaça Pietat. 

A tots tres se’ls recompensarà amb una inscripció gratuïta per a la propera edició de la fira, un 50 % de descompte i un 25 % de descompte, respectivament.