​Acte vandàlic contra el polèmic mural de Sant Julià de Vilatorta

L'obra de l'artista Ana Barriga, situada al centre del poble, forma part del projecte Osona Artimur

La pintada al mural d'Ana Barriga de la plaça Catalunya de Sant Julià.
La pintada al mural d'Ana Barriga de la plaça Catalunya de Sant Julià. | I.G
10 de desembre del 2022
Actualitzat a les 14:47h
Sant Julià de Vilatorta s'ha despertat aquest dissabte amb una guixada al mural situat a la plaça Catalunya. L'obra, de l'artista Ana Barriga, forma part del projecte Osona Artimur impulsat per Osona Turisme.

Aquest és un dels tres murals pintats al poble, i sense dubte, el que més polseguera ha aixecat. L'obra va generar debat entre els veïns del municipi, i hi havia opinions de tots colors: des dels que consideraven que l'obra no estava adequada a l'entorn fins als que la defensaven i admiraven l'art i l'actuació de Barriga a Sant Julià.

En aquest context, el consistori vilatortí ha reaccionat a l'acte vandàlic, que s'ha produït de matinada, i expressen que "condemnen els fets, que s'han fet de nit i de forma anònima".

Des de l'Ajuntament saben que el mural ha generat debat entre els habitants del poble, però remarquen que la guixada amb pintura blanca és "una manca de respecte cap a l'autora del mural, cap a l'art en general, i en definitiva, cap a qui pensa diferent". També informen que presentaran denúncia als Mossos d'Esquadra "perquè es tracta d'un atemptat contra el patrimoni públic, que és de tots" i que "estudiaran com respondre cívicament a aquesta acció vandàlica".