L'Ajuntament de Folgueroles desestima el recurs presentat per El Caganer Festimarket

Els motius que exposa el consistori són que l'esdeveniment es projecta sobre "sòl rural" i que "no s'han presentat estudis sobre l'impacte del festival"

Un vehicle circulant davant l'espai on està muntant el recinte d'El Caganer Festimarket.
Un vehicle circulant davant l'espai on està muntant el recinte d'El Caganer Festimarket. | Adrià Costa
07 de desembre del 2022
Actualitzat el 08 de desembre a les 11:48h
Continua la polèmica a Folgueroles. Després que el passat dijous 1 de desembre l'Ajuntament de Folgueroles denegués el permís per a la realització d'El Caganer Festimarket, el macrofestival de Nadal que s'havia de celebrar durant tot el mes al municipi, l'empresa organitzadora de l'esdeveniment va presentar un recurs de reposició al Jutjat del Contenciós Administratiu de Barcelona per intentar revertir la situació, i poder inaugurar el mercat, finalment, aquesta setmana del pont de la Puríssima.

Fins aquest matí de dimecres, l'empresa organitzadora assegurava a Osona.com que no tenien notícies de l'Ajuntament folguerolenc. En aquest sentit, la portaveu de l'empresa El Caganer, destacava que el consistori "ho estan fent molt malament", i assegurava que "cada dia que passa són pèrdues" i "ens han tirat enlaire la setmana més bona".

Finalment, la resposta de l'Ajuntament de Folgueroles ha arribat a la tarda d'aquest dimecres 7 de desembre desestimant el recurs de reposició presentat pels organitzadors d'El Caganer Festimarket.

En el comunicat emès pel consistori es fa una cronologia dels fets i s'expliquen els motius pels quals es van denegar els permisos, i perquè es desestima ara el recurs de reposició. En aquesta línia, l'escrit afirma que es va informar l'empresa organitzadora que "el model de poble sostenible de Folgueroles es contradeia amb el projecte del mercat" i es va demanar un projecte més detallat per analitzar-ne la viabilitat.

Un cop rebut el projecte i analitzats els informes elaborats pels tècnics de l'Ajuntament, i d'acord amb el POUM municipal, es va comunicar als promotors del projecte i al Departament d'Interior de la Generalitat de Catalunya la denegació del permís d'obertura.

Els motius, tal com es detallen en el comunicat emès aquesta tarda, són que "el Caganer Festimarket s'havia de desenvolupar en un sòl rural i ni el comerç, ni els espectacles ni els aparcaments són usos permesos expressament en el POUM, en aquest sòl no urbanitzable" i que "no s'han presentat estudis sobre l'impacte paisatgístic, ambiental, acústic, aforament i mobilitat".

Llegeix aquí el comunicat de l'Ajuntament de Folgueroles.