1 de 10
judicial

Absolt l'encarregat de neteja d'ESFOSA acusat d'assetjament sexual

El magistrat considera que els fets, que es remunten al 2016, no es poden provar i que les versions són contradictòries

L'acusat, als jutjats de Manresa, durant el judici | ACN
per Osona.com, 7 de desembre de 2022 a les 18:09 |
Un jutjat de Manresa ha absolt l'encarregat de la neteja d'un escorxador de Vic acusat d'assetjament sexual contra dues treballadores del torn de nit. El magistrat considera que els fets, que es remunten al 2016, no es poden provar i que les versions són contradictòries.

En el judici, celebrat a finals de setembre, l'acusació particular demanava 5 anys i 2 mesos de presó per a l'home, mentre que, per la seva banda, la fiscalia rebaixava la petició a una multa de 7.200 euros.


Les dues dones van denunciar que havien estat víctimes de comentaris vexatoris i de caràcter sexual per part de l'acusat i que no s'havien atrevit a denunciar el cas abans per por. Arran de la denúncia, l'empresa GCT Plus Facility Services va acomiadar l'home uns dies més tard.

Comunicat dels grups de suport a les dones


Els grups de suport a les dones han emès un comunicat en què lamenten la sentència absolutòria perquè "perpetua la impunitat real amb què es produeixen i repeteixen" uns comportaments que titllen d'"inacceptables".

"Amb aquesta sentència, les dones denunciants tornen a ser assetjades i menyspreades; això després del patiment personal i de l'esforç que els ha suposat posar una denúncia d'aquestes característiques", expressen.

 

 

Participació