Crida de l'Ajuntament de Tona per a la votació dels pressupostos participatius 2022

24 propostes han superat la validació tècnica del consistori i se sotmetran a votació fins al 19 de desembre

El consistori presenta la fase final de la votació dels Pressupostos Participatius 2022.
El consistori presenta la fase final de la votació dels Pressupostos Participatius 2022. | Ajuntament de Tona
07 de desembre del 2022
Actualitzat el 09 de desembre a la 13:23h
La votació dels Pressupostos Participatius de Tona per aquest 2022 arriba a la fase final, i fins el 19 de desembre els veïns del municipi poden escollir quina de les 24 propostes volen fer realitat a la població. L'Ajuntament fa una crida massiva als tonencs i tonenques a participar en la que serà l'última votació d'aquest mandat.

Aquest 2022, els Pressupostos presentats per la ciutadania es diferencien en tres propostes, 13 de les quals són projectes petits d'intervencions al municipi de fins a 10.000 euros, i 11 de característiques mitjanes i grans que amb un pressupost de fins a 40.000 euros.

Enguany són 24 les propostes que han superat la validació tècnica del consistori i que se sotmetran a votació. En aquest sentit, Guiu Grau, regidor de Participació, es mostra satisfet pel procés seguit durant la primera fase d'elaboració de propostes, que enguany portava la novetat dejornades al municipi dedicades a la creació col·lectiva de propostes.
 

La tècnica de participació, Sílvia Font, i el regidor de Comunicació, Participació i Transparència, Guiu Grau, de Tona. Foto: Aj. de Tona


24 propostes a votació
Fins al 19 de desembre, les persones majors de 16 anys i empadronades a Tona, podran escollir tres de les propostes petites i tres de les propostes mitjanes i grans.

Hi ha diferents sistemes de votació: a través de la plataforma de participació de l'Ajuntament, els tonencs i tonenques també podran escollir les seves preferències presencialment a l'Oficina d'Atenció Ciutadana, situada a l'Ajuntament de Tona, o bé al mercat setmanal del municipi que se celebra els divendres.

De les 13 propostes petites sotmeses a votació pressupostades en un màxim de 10.000 euros, en destaquen, per exemple, la construcció d'un pas de vianants elevat al carrer d'Antoni Figueras (10.000 euros), la dinamització i impuls de la transició energètica i les comunitats energètiques al municipi (4.000 euros), o la creació d'una bèstia de foc acompanyada de llegenda popular tonenca (8.800 euros).

Pel que a les propostes mitjanes i grans, han arribat a la fase final de votació un total d'11 projectes amb un pressupost de fins a 40.000 euros. En aquesta categoria, en destaquen, entre altres, la creació d'horts comunitaris municipals (12.000 euros), actuacions puntuals per millorar l'accessibilitat inclusiva d'alguns espais públics (40.000 euros) o el trasllat i col·locació a Tona de l'escultura de Minerva del tonenc Salvador Gurri.

Els pressupostos participatius del 2022
Enguany, el lema que ha utilitzat l'Ajuntament de Tona per difondre aquest procés participatiu ha estat És a les teves mans, i fins i tot s'ha realitzat un vídeo explicatiu per motivar a tothom a participar.


En aquest sentit, des del consistori s'anima als veïns del municipi a decidir el destí dels 50.000 euros del pressupost municipal destinats a l'execució de les propostes sorgides d'aquest procés participatiu.

Última votació d'aquest mandat
Des del consistori expliquen que, durant aquests anys, s'han impulsat tres edicions dels Pressupostos Participatius, sempre amb bones dades de participació, i fent possible la realització de fins a 13 propostes amb una inversió de 150.000 euros invertits per millorar el municipi.

El maig del 2023 hi ha una nova convocatòria d'eleccions municipals, i, per tant, aquesta serà la darrera votació d'aquest mandat.
Arxivat a