​Manlleu tindrà la pista de gel a l'aire lliure més gran de Catalunya

Aquest dimarts 6 de desembre la ciutat enceta la campanya de Nadal acollint una nova edició Badanadal

La pista de gel a Manlleu en una imatge d'arxiu.
La pista de gel a Manlleu en una imatge d'arxiu. | Josep M Montaner
Redacció
05 de desembre del 2022
Actualitzat el 07 de desembre a les 16:35h
Osona es prepara per a les festes nadalenques, i després de poblacions com Vic o Viladrau, Manlleu estrena campanya lúdica i comercial per aquestes festes. La ciutat acull una nova edició del Badanadal, la campanya nadalenca que vestirà els carrers del municipi del 6 de desembre al 8 de gener del 2023, i que enguany presenta algunes novetats.

Durant 34 dies la ciutat es transforma en un parc de gel, pensat i ambientat perquè els infants i el jovent gaudeixin de la màgia d'aquestes festes, i programa un ampli ventall d'activitats per a totes les edats.

La pista de gel a l'aire lliure més gran de Catalunya
Una de les novetats del Badanadal d'aquest any és l'ampliació de les pistes de gel per millorar les mesures de seguretat i reduir així el risc d'accidents durant l'activitat. Concretament, la superfície d'ambdudes instal·lacions serà de 1.000 m2 de gel per patinar, convertint-se així en la pista de gel a l'aire lliure més gran de Catalunya.

El parc de gel, situat a la Plaça Fra Bernadí, s'obrirà al públic aquest dimarts 6 de desembre de deu del matí a vuit del vespre. Tot i això, els dies lectius, les pistes estaran reservades perquè hi patinin grups escolars, de nou del matí a cinc de la tarda.

La pista gran té una superfície de 750 m2, i la petita, reservada per fer els primers passos sobre el gel utilitzant els pingüins lliscants i pels patinadors de fins a 5 anys, tindrà una superfície de 250 m2. En total, ambdues pistes crearan una capa de gel del 1.000 m2 per patinar i tindrà una capacitat per a 135 patinadors cada torn.

Un Nadal amb novetats
L'entorn de la Plaça Fra Bernadí de Manlleu es vesteix aquest any amb nous elements de decoració nadalenca: unes lletres il·luminades amb el nom de la ciutat dalt de les escales, una bola de Nadal gegant o racons per fer-se selfies, així com la instal·lació de la foodtruck de la creperia. Durant les dates de Nadal també s'amplia la programació d'activitats i tallers a la ciutat.

D'altra banda, aquest mateix dimarts 6 de desembre, dia de l'inici de la campanya, hi haurà un concert en directe a les set de la tarda amb el Combo At Last Time de l'Escola de Música de Manlleu, que interpretarà un repertori amb clàssics del pop, rock, funk i funk-jazz, i es farà un videomapping amb projeccions de dibuixos fets per l'alumnat de les escoles de primària de la ciutat a la façana d'un edifici de la plaça Fra Bernadí.

Una cavalcada de Reis sense restriccions
Enguany serà la primera cavalcada de reis sense restriccions després de la pandèmia de la covid-19. A manlleu, a més de la cavalcada de reis de la nit del 5 de gener pels carrers de la ciutat, també s'hi instal·larà el campament reial, que aquest any presentarà nous personatges, noves estances i tallers infantils.
 

Campament dels Reis d’Orient del 2021 a Manlleu. Foto: Adrià Costa


Arxivat a