Montse Barniol: «És el moment de donar l'impuls necessari a la creació de la comarca del Lluçanès»

La delegada del Govern a la Catalunya Central, ferma defensora de la creació de la nova comarca, lamenta que des del 2015 la situació estigui «encallada»

Montse Barniol, delegada del Govern a la Catalunya Central
Montse Barniol, delegada del Govern a la Catalunya Central | Govern
Redacció
05 de desembre del 2022
Actualitzat el 09 de gener del 2023 a les 14:29h
Montse Barniol (ERC), nova delegada del Govern a la Catalunya Central, ha remarcat en declaracions a l'ACN que "és el moment de donar l'impuls necessari a la creació de la comarca (del Lluçanès) per justícia democràtica i respecte als resultats de la consulta". En aquesta mateixa línia, Barniol lamenta que des del 2015 la situació estigui "encallada" i assegura que des del Govern i el Parlament s'han de fer "tots els passos legals per sortir de l'atzucac".

El juliol del 2015 es va celebrar la consulta per determinar si el Lluçanès es constituïa com a comarca, on es va registrar una participació del 55,15%, i el 70,73% dels vots van ser favorables en el fet que el lluçanès es convertís en la 43a comarca de Catalunya. Posteriorment, els respectius plens municipals dels municipis que configuren el territori van ratificar els resultats de la consulta, i des de llavors s'han passat un seguit de tràmits parlamentaris, però la creació de la comarca encara no és un fet.

Barniol ha obtingut el càrrec de delegada del Govern a la Catalunya Central fa tot just un mes, substituint en aquesta posició a Roser Vestit (Junts), després del trencament del govern català. També és alcaldessa d'Alpens des del 2003, i una clara defensora de la comarca. Ara, vol aprofitar el càrrec al capdavant de la delegació per desencallar la qüestió, creu que des del 2015 no s'ha fet res, i admet que van sortir uns resultats "complexos" però que "dins d'aquesta complexitat hi ha un itinerari legal que cal seguir i que, per diferents motius, no s'ha fet".

En aquesta mateixa línia, Barniol remarca que "és el moment de donar un impuls necessari per justícia democràtica i respectes als resultats". La delegada del govern a la Catalunya Central explica que es reunirà pròximament per desencallar la situació.
Arxivat a