1 de 10
TURISME

​Un model turístic més inclusiu i sostenible, principal objectiu d'Osona pel 2023

Representants del sector es van reunir per conèixer les accions i les estratègies que s'estan impulsant des de la comarca

Desena gala de la Nit del Turisme d'Osona | Consell Comarcal d'Osona
per Osona.com, Osona | 2 de desembre de 2022 a les 18:53 |
Osona vol avançar cap a un model turístic més inclusiu i sostenible. Així ho va manifestar el sector turístic de la comarca en la desena edició de la Nit del Turisme d'Osona celebrada aquest dijous a Tona.

Representants polítics i tècnics del Consell Comarcal d'Osona, dels ajuntaments i persones vinculades del sector privat es van reunir per conèixer les accions i les estratègies que s'estan impulsant des del territori.


Durant l'acte es va presentar el nou segment de mercat que es vol potenciar, el turisme inclusiu i accessible per a tothom. Aquesta serà una de les principals línies de treball que seguirà Osona Turisme el 2023, amb el compromís de generar propostes especialitzades adreçades a turistes que pateixen algun tipus de discapacitat visual o auditiva, mobilitat reduïda o persones amb necessitats especials.
 

Cap a un nou model turístic per a la comarca


El model turístic osonenc perseguirà aquest 2023 potenciar el turisme sostenible i treballarà per oferir una oferta qualitativa de productes i segments.

Abigail Garrido, des de Turisme del CCO, explicava que el sector econòmic d'Osona s'ha recuperat després de la pandèmia: "Hem crescut en visitants i en pernoctacions, encara no hem assolit les xifres que teníem el 2019, però estem molt a prop".

Des d'Osona Turisme s'han impulsat diferents projectes turístics durant el 2022, com el Bon Coneixedor d'Osona, Osona Events, Osona Artimur i Triescape.

Durant la gala també es va fer entrega dels reconeixements del curs Bon Coneixedor d'Osona i del programa Punts d'Informació Turística amb el lliurament de 40 diplomes a les empreses que s'han adherit a la iniciativa que contribueix a oferir un servei d'informació turística de qualitat.

 

Participació