​Espinelves dona el tret de sortida a la Fira de l'Avet

La tradicional mostra, un dels reclams turístics més importants d'Osona, se celebra del 3 a l'11 de desembre i arriba a la 41a edició

Dos nenes a la Fira de l'Avet d'Espinelves en una imatge d'arxiu.
Dos nenes a la Fira de l'Avet d'Espinelves en una imatge d'arxiu. | ACN
Redacció
02 de desembre del 2022
Actualitzat el 03 de desembre a les 18:09h
Amb el fred i el desembre, també arriben les fires i els mercats de Nadal a Osona, i coincidint amb el pont de la Puríssima, torna la Fira de l'Avet d'Espinelves, un dels reclams turístics més importants de la comarca.

Després de dos anys de no celebrar-se per la pandèmia, o bé de fer-ho amb restriccions, aquest any la fira recupera la normalitat i Espinelves es prepara per rebre centenars de visitants al municipi.

La tradicional mostra, i una de les més emblemàtiques del calendari nadalenc, arrenca aquest dissabte i s'allargarà fins a l'onze de desembre.

La Fira de l'Avet comptarà ambun centenar de parades, deu de les quals seran d'arbres de Nadal. Com a novetat d'enguany, els visitants de l'esdeveniment hi trobaran tallers de cultura i tradicions catalanes per a infants, jocs de grans dimensions fets de fusta, una cantada de nadales amb vuit corals de Barcelona, i la creació d'una nova figura, un caganer.

També tornen les tres exposicions de la mostra després que en l'anterior edició es traguessin per evitar aglomeracions.

Des de l'organització, i segons dades de l'ACN, la previsió de vendes d'avets de Nadal durant la fira se situa entre els 5.000 i 6.000 exemplars, i s'espera que, durant els dies que dura la mostra, visitin el municipi unes 100.000 persones.

41 anys d'avets
La fira va néixer l'any 1981 de la mà d'un grup de joves d'Espinelves, amb la intenció de recollir diners per fer activitats al poble. Des de llavors, ha anat creixent en nombre de parades, i també en nombre de visitants, fins a convertir-se en una de les fires de Nadal més concorregudes de Catalunya. Només s'ha deixat de celebrar en una ocasió, l'any 2020 per culpa de la pandèmia.

Enguany, la tradicional mostra arriba als 41 anys d'existència, i amb un estat de salut immillorable.