Dispositiu especial de trànsit a Osona amb motiu del pont de desembre

La C-17 i la C-25 són dues de les vies catalanes on hi haurà possibles afectacions degut a la Fira de l'Avet d'Espinelves i el Mercat Medieval de Vic

Eix Transversal al seu pas per Osona.
Eix Transversal al seu pas per Osona. | Josep M Montaner
02 de desembre del 2022
Actualitzat el 07 de desembre a les 11:54h
El desembre comença amb les festivitats de la Constitució el dimarts 6 de desembre, i de la Immaculada el dijous 8 de desembre, dates que enguany ho posen fàcil per agafar-se uns dies seguits de descans. Amb l'arribada d'aquest mes, també trobem una agenda carregada d'activitats, fires i mercats.

Aquest és el cas d'Osona, que amb el pont de la Puríssima estrena noves edicions tant del Mercat Medieval de Vic (els dies 8, 9, 10 i 11 de desembre) com de la Fira de l'Avet d'Espinelves (del dissabte 3 a l'onze de desembre).

Aquests dos esdeveniments porten a la comarca visitants d'arreu, i la mobilitat a la carretera es complica a les vies d'entrada i sortida d'aquests municipis. A més, s'hi ha de sumar l'inici de la campanya de Nadal i de les compres nadalenques.

És per això que, en el cas concret d'Osona, des del Servei Català de Trànsit i els Mossos d'Esquadra, es desplegarà un dispositiu especial de circulació, ordenació i regulació del trànsit en aquests focus d'atracció de la comarca. Hi haurà possibles afectacions viàries a la C-25 a Espinelves i a la C-17 a Vic.

Aquest dispositiu especial, que també afectarà les principals vies catalanes, es posarà en marxa aquest divendres 2 de desembre, a partir de les tres de la tarda, i estarà vigent fins a la mitjanit del diumenge 11 de desembre.

Crida a la prudència
Des de Trànsit es fa una crida a la prudència, ja que fins a 30 de novembre de 2022, hi ha hagut 149 víctimes mortals a les vies interurbanes de Catalunya. Tanmateix, el mes de novembre ha sigut fatídic i hi ha hagut un total de 18 morts en accident de trànsit.

En aquest context, i tenint en compte que durant aquest període festiu hi haurà un elevat nombre de desplaçaments d'oci al conjunt de la xarxa viària catalana, des del Servei Català de Trànsit es demana que s'extremi al màxim la prudència en la conducció amb l'objectiu d'evitar víctimes per sinistres de trànsit a les carreteres del país.
Arxivat a