​Folgueroles denega el permís pel festival de Nadal i l'empresa estudia accions legals

L'Ajuntament ha suspès l'activitat a darrera hora

Treballs de muntatge del recinte del Caganer Festimarket.
Treballs de muntatge del recinte del Caganer Festimarket. | Adrià Costa
02 de desembre del 2022
Actualitzat a les 16:10h
L'Ajuntament de Folgueroles ha decidit no donar el permís a l'empresa El Caganer per fer el macrofestival previst per aquest dissabte en uns terrenys agrícoles del municipi. Una decisió que s'ha fet esperar i que ha arribat a menys de dos dies de l'inici d'una activitat que havia generat molta polèmica els darrers dies, especialment des de la denúncia de grups ecologistes.

El motiu, segons han explicat fonts de l'Ajuntament a Osona.com, és que els informes tècnics han desaconsellat fer el macrofestival, perquè les activitats que s'hi havien previst no estan contemplades en el POUM. 

En relació amb la demora en la decisió del consistori, aquestes fonts recorden que l'empresa va presentar la sol·licitud fa quinze dies i que, des d'aleshores, s'han hagut de fer els pertinents estudis, que van acabar aquest dijous.

Malgrat que ja feia dies que se'n parlava i que l'empresa ja havia instal·lat bona part de l'equipament necessari, l'Ajuntament ha esperat fins a última hora d'aquest dijous per comunicar la decisió.

Una decisió que no ha agradat l'empresa que assegura que no descarta prendre accions legals contra el consistori per les pèrdues que els ha ocasionat, ja que ja havien instal·lat tota la infraestructura necessària per obrir.

A més, El Caganer recorda que han presentat tots els papers i informes que se'ls ha demanat i que els tècnics i enginyers de l'empresa avalen la instal·lació del macroparc, que contemplava, entre d'altres, una pista i un tobogan de gel.

Finalment, fonts de l'empresa es mostren molt molestes amb l'Ajuntament per haver-se assabentat de la decisió i els motius a través de la premsa.

El posicionament de l'Ajuntament de Folgueroles

L'Ajuntament de Folgueroles ha emès un comunicat aquest divendres al matí explicant els motius del consistori per no donar el permís d'obertura al festival de Nadal.
 
En aquest sentit, des de l'Ajuntament afirmen que El Caganer Festimarket és "una activitat no compatible amb el plantejament urbanístic vigent regulat pel POUM aprovat el mes de juliol de 2021".

En aquesta línia, l'equip de govern del municipi detalla que, després d'haver analitzat els informes dels tècnics municipals, s'ha decidit no donar el permís per a la llicència de l'activitat a l'empresa organitzadora.

D'altra banda, també remarquen que l'empresa va presentar la documentació ara fa tres setmanes, i que la seva resposta, s'ha hagut de donar "quan les obres ja s'havien començat i pocs dies abans de l'obertura del mercat de Nadal". Amb tot, des del consistori folguerolenc lamenten els problemes que poden haver ocasionat als proveïdors del macrofestival, però també informen que la seva resposta ha complert els terminis establerts.