El MEV custodiarà l'estendard de l'Orfeó Vigatà

La peça, d'un alt valor artístic i patrimonial, necessita unes condicions climàtiques estables per a la seva conservació, com les que ofereix el museu

Oriol Picas, director del MEV, i Sara Duch, de l'Orfeó Vigatà, en el moment de signatura de l'acord.
Oriol Picas, director del MEV, i Sara Duch, de l'Orfeó Vigatà, en el moment de signatura de l'acord. | MEV
Osona.com
30 de novembre del 2022
Actualitzat el 01 de desembre a les 10:13h
El Museu d'Art Medieval de Vic (MEV) acollirà l'estendard de l'Orfeó Vigatà en els seus magatzems, en concepte de custòdia, per garantir-ne la conservació. L'acord entre les dues entitats es va signar aquest dilluns, i continua amb la sintonia del museu d'atendre la cura del patrimoni de l'entorn.

El MEV i l'Orfeó Vigatà han pactat que el museu custodiï a les seves instal·lacions l'estendard de l'entitat, conegut com la Senyera de l'Orfeó Vigatà, una peça d'alta qualitat artística i gran valor patrimonial. Aquesta peça està elaborada amb materials fràgils, sobretot teixits, que necessiten unes condicions climàtiques estables per a la seva conservació.

Amb aquest acord, l'Orfeó Vigatà, institució cultural centenària de la ciutat de Vic, podrà disposar de l'estendard sempre que ho desitgi, i la custòdia del MEV es prorrogarà automàticament cada any.
 

Representants de les dues entitats amb l'estendard Senyera de l'Orfeó al centre. Foto: MEV


La Senyera de l'Orfeó, l'estendard de l'entitat
La Senyera de l'Orfeó s'ha incorporat, aquest any, al Catàleg de Béns Patrimonials de la Generalitat de Catalunya. L'estendard, que data del 1915, està confeccionat amb seda, lli, fil de plata, fil d'or, vidre, llautó i coure. Consta de dues cares decorades.

En una, a la part superior, hi figura el brodat del bust de Santa Cecília, i a la meitat inferior, hi apareixen les lletres Orfeó/Vigatà sobre dues creus.

A l'altra cara, hi figura l'escut de la ciutat de Vic, i a la part inferior s'hi llegeix Any/1915, tot sobre un fons amb les quatre barres.