​Ferran Jutglà, jugador amb més projecció del futbol català

El davanter de Sant Julià de Vilatorta és actual jugador del Club Brugge de la primera divisió belga

Ferran Jutglà recollint el guardó a la Gala de les Estrelles
Ferran Jutglà recollint el guardó a la Gala de les Estrelles | Gala de les Estrelles
29 de novembre del 2022
Actualitzat el 01 de desembre a les 16:10h
Ferran Jutglà és el noi de moda. El davanter de Sant Julià de Vilatorta, que no para de rebre elogis, s'ha convertit en l'ídol de molts nens i nenes de la comarca d'Osona.

L'actual jugador del Club Brugge, a on va arribar aquesta temporada, ha aconseguit un nou reconeixement. Aquesta vegada ha estat guardonat com a jugador amb més projecció del futbol català, en el marc de la 10a edició de la Gala de les Estrelles celebrada aquest dilluns a Barcelona.

Jutglà va arribar al club belga aquest estiu, després d'haver debutat amb el primer equip del Futbol Club Barcelona la passada temporada, i d'haver mostrat un bon nivell futbolístic.

El vilatortí, que és un dels jugadors revelació de l'actual Champions League, va fer els primers passos com a futbolista al club del seu poble, l'CF Sant Julià de Vilatorta, i durant l'etapa formativa també va lluir els colors del Vic Riuprimer.

Jutgol, tal com l'anomenen ara els seus seguidors, també ha vestit l'elàstica del RCD Espanyol, el Sant Andreu o el València CF. La temporada 2020/2021 va fitxar pel filial del Barça, i el desembre del 2021, el jove osonenc debutava amb el primer equip a Pamplona, en els darrers minuts del partit contra l'Osasuna.

A partir d'aquí, el davanter de Sant Julià de Vilatorta va disputar set partits amb el primer equip del Barça, cinc d'ells com a titular. Tot i així, a finals de temporada, Jutglà va decidir deixar la disciplina blaugrana i fitxar pel FC Brugge.

Després d'uns mesos d'adaptació al nou equip i a la ciutat, Jutglà ha aconseguit un nou reconeixement al treball ben fet. Ha estat en el marc de la Gala de les Estrelles del futbol català on l'han guardonat com a jugador amb més projecció. Un premi que li ha lliurat Gerard López, el seleccionador absolut masculí i qui el va fer debutar amb Catalunya el mes de maig.

Durant la gala, en Ferranet, tal com el coneixen a Sant Julià de Vilatorta, va explicar que "els companys i l'entrenador m'han ajudat molt des de la meva arribada a una ciutat molt freda i a una nova competició".