​​Vuit granges d'Osona guardonades amb els Premis Porc d'Or

En total hi ha deu explotacions porquines catalanes que han estat reconegudes en la 29a edició dels premis

Premis Porc d'Or
Premis Porc d'Or | AGA Comunicación
Redacció
28 de novembre del 2022
Deu granges porquines catalanes han estat guardonades en la 29a edició dels Premis Porc d'or entregats el passat divendres a Toledo (Castella-La Manxa). D'aquestes deu granges, vuit són explotacions osonenques, una de l'Alt Empordà i una altra del Solsonès.

Catalunya ha tancat el podi de territoris més premiats d'aquesta edició, aconseguint la tercera posició i només superada per les comunitats autònomes de Galícia, amb dotzè estatuetes, i l'Aragó, amb onze. En total, s'han repartit 48 premis entre 42 explotacions.

Vuit guardons per a explotacions ramaderes d'Osona

La Granja Mas Rosell, a Santa Maria de Besora, ha obtingut la segona posició en la Primera Categoria de Productivitat Numèrica.

En la Segona Categoria de Longevitat, dues granges de la comarca han estat guardonades: La Granja El Masnou de l'Esquirol, que ha assolit l'or en aquesta categoria, i La Farigoleta de Calldetenes, que ha estat premiada amb la tercera posició.

En la Tercera Categoria de Longevitat, el podi ha estat copsat per explotacions catalanes. L'or se l'ha endut la granja Pontós de l'Alt Empordà, la plata ha sigut per la Granja Castellets de Taradell, i l'última posició del podi ha estat per la Granja Espadaler de Sant Quirze de Besora. Les dues últimes, pertanyents al grup Pinsos Sant Antoni.

A la Quarta Categoria de Productivitat Numèrica, l'explotació ramadera de Pinsos Sant Martí, de Sant Martí de Centelles, ha aconseguit la medalla de bronze.

Finalment, en la Categoria de Taxa de Parts, la Granja Solallong de Sora s'ha emporatt la segona posició. Aquesta mateixa explotació, també ha aconseguit l'or de la Quarta Categoria de Longevitat.