Mercats de Nadal 2023 a Osona i el Lluçanès: fires i festes

La Fira de l'Avet d'Espinelves, les parades d'artesans de la Plaça Major de Vic o el BadaNadal a Manlleu, algunes de les activitats que engalanen el territori aquestes festes

Pista de gel del BadaNadal de Manlleu.
Pista de gel del BadaNadal de Manlleu. | Adrià Costa
01 de desembre del 2023
Actualitzat el 04 de desembre a les 10:09h

Arriba la festivitat per excel·lència, Nadal, i amb ell, els municipis d'Osona i el Lluçanès s'engalanen amb motius nadalencs. També és aquella època de l'any on els carrers i les places del territori s'omplen de gom a gom i acullen les tradicionals fires i mercats de Nadal: el Mercat Medieval de Vic, la Fira de l'Avet d'Espinelves, la Fira de Santa Llúcia de Prats de Lluçanès, el BadaNadal de Manlleu o la fira nadalenca de Sant Vicenç de Torelló, entre altres.

Aquest 2023 -i principis del 2024- no serà una excepció, i ambdues comarques acolliran de nou aquests esdeveniments perquè des dels més petits fins als més grans, tothom gaudeixi d'aquestes dates.
 

Fires i festes per aquest Nadal

Vic, Manlleu, Torelló o Prats de Lluçanès són alguns dels municipis que organitzen activitats, fires o mercats per abraçar l'esperit nadalenc.

A continuació, Osona.com fa un recull dels esdeveniments més destacats que s'organitzen a Osona i el Lluçanès durant el mes de desembre i part del gener del 2024.
 

El Ressò, el mercat social de la reutilització de Vic

Del 6 de desembre al 5 de gener arriba la tercera edició del Ressò, el mercat social de la reutilització de Vic. Enguany estrena ubicació i s'aposentarà a l'Orfeó amb l'objectiu de fomentar un consum responsable, sostenible i el foment de l'economia circular durant les festes de Nadal. Es tracta d'una iniciativa impulsada per cinc entitats del territori que, al mateix temps, contribueix a la inserció sociolaboral de persones en situació o risc d'exclusió social. Al mercat s'hi poden trobar objectes de segona mà com roba, llibres, parament per la llar o joguines, entre altres.
 

Fira d'Artesans i Brocanters de Vic

Arriba una nova edició de la Fira d'Artesans de Nadal i Brocanters de Vic. Les voltes de la Plaça Major tornaran a acollir més de 30 expositors que comercialitzen peces elaborades de forma artesanal. S'hi poden trobar productes molt diversos com roba, pintura artística, joieria, joguines de fusta, i un llarg etcètera. L'esdeveniment s'iniciarà el 6 de desembre coincidint amb el pont i s'allargarà fins al gener del 2024, amb diferents horaris comercials que es poden consultar aquí.

Fira de l'Avet d'Espinelves

Espinelves es prepara per acollir la 42a edició de la Fira de l'Avet, un dels reclams turístics més importants d'Osona per aquestes dates, on s'espera l'arribada de 90.000 visitants. L'esdeveniment, que tindrà lloc del 2 al 10 de desembre, comptarà amb un centenar de parades i es preveu assolir vendes de fins a 3.000 arbres.

 

Fira de Nadal de Sant Vicenç de Torelló

Parades d'artesania, de comerços i d'entitats locals, jocs o música en directa vestiran els carrers de Sant Vicenç de Torelló aquest diumenge 3 de desembre amb una nova edició de la Fira de Nadal. Al llarg de tota la jornada no hi faltaran les cercaviles de gegants, la cantada de nadales, concerts o la gran quina de la Unió Esportiva Sant Vicenç, entre altres. Consulta totes les activitats, horaris i ubicacions aquí.
 

BadaNadal de Manlleu

Manlleu s'engalana, un any més, per celebrar les festes nadalenques i, com ja és tradició, arriba una nova edició del BadaNadal. Enguany, però, carregat de novetats per adaptar-se als nous temps. Així doncs, del 6 de desembre al 7 de gener del 2024, la vila acollirà infinitat d'activitats per a tots els públics, destacant el gran reclam de la capital del Ter, la mítica pista de gel -que s'adapta també a les exigències meteorològiques i d'emergència climàtica i serà de gel sintètic- situada a l'aire lliure, a la Plaça Fra Bernadí. Un emplaçament que també acollirà un parc aeri d'aventures o una haima amb tallers i activitats pels menuts, entre altres propostes. Reserva les entrades per a la pista de gel i totes les activitats que s'han programat aquí.

La Fireta de la Pilarin

La ninotaire vigatana Pilarin Bayés tindrà la seva pròpia fira de Nadal a Vic: tindrà lloc els dies 15, 16 i 17 de desembre al Centre Cívic Joan Triadú i esdevindrà un espai de trobada amb la dibuixant obert a petits i grans per conèixer l'univers que ha creat "l'àvia de Catalunya". La mostra comptarà amb activitats per a tots els públics i paradetes on es podran trobar i adquirir articles i objectes que ha il·lustrat Pilarin Bayés. Més informació en aquest enllaç.

[Aquesta peça informativa s'anirà ampliant]
Arxivat a