​El Bicibús ja pedala a Torelló

La iniciativa ja funciona a Vic, Sant Julià de Vilatorta, Santa Eugènia de Berga, Prats de Lluçanès, Calldetenes i Tona

Primer dia del Bicibús a Torelló.
Primer dia del Bicibús a Torelló. | Cedida
25 de novembre del 2022
Amb fred i eufòria.Així ha començat a pedalar el bicibús de Torelló. La iniciativa, que ja funciona en altres localitats de la comarca com Vic, Sant Julià de Vilatorta, Santa Eugènia de Berga, Prats de Lluçanès, Calldetenes i Tona, proposa un recorregut segur perquè els infants, un dia a la setmana, puguin anar de casa a l'escola en bicicleta. Ho fan en grup, i van acompanyats de persones adultes que col·laboren amb el projecte.

A torelló, en aquesta iniciativa hi col·laboren 3 centres educatius del municipi, l'Escola Fortià Solà, l'Escola Vall del Ges i l'Institut Escola Marta Mata, i ha estat impulsat des de les regidories de Medi Ambient i Educació, amb el suport del Consorci de la Vall del Ges, Orís i Bisaura, i de les AMPES de les escoles implicades.

En aquest primer dia de Bicibús a Torelló hi han participat un total de 40 infants, dels quals 15 eren de l’Escola Fortià Solà, 20 de l’Institut Escola Marta Mata i 5 de l’Escola Vall del Ges. 

Des de l'Ajuntament expliquen que es vol fomentar l'esport, l'educació i l'autonomia dels infants, i també es vol contribuir a la reducció de les emissions de CO2 i a la pacificació del trànsit escolar al municipi. En aquest sentit, amb l'arrencada del Bicibús, segons dades facilitades des del consistori, un 11,38% d’alumnes s'han desplaçat amb bicicleta cap als centres educatius.

Igual que un autobús urbà, aquest projecte disposa de línies, parades i horaris. El recorregut s'estructura en quatre línies (la taronja, la lila, la blava i la verda) que recorren tot el poble, i s'han definit a través d'enquestes realitzades a les famílies de les escoles.

De moment, el Bicibús de Torelló només circularà els divendres, i per afegir-s'hi, els usuaris s'han de registrar a l'aplicació mòbil del mateix servei.
 
Arxivat a