Bon ritme d'inscripcions de voluntariat pel Gran Recapte d'Aliments a Osona

A la campanya, que comença aquest divendres, hi participen 25 establiments i punts de recollida de la comarca

Presentació del Gran Recapte d'Aliments a Osona.
Presentació del Gran Recapte d'Aliments a Osona. | Banc dels Aliments
21 de novembre del 2022
Aquest cap de setmana comença una nova edició del Gran Recapte d'Aliments, una campanya impulsada pels quatre Bancs dels Aliments de Catalunya per donar resposta a la precarietat alimentària al país. A la comarca d'Osona hi participen un total de 25 establiments i punts de recollida.

La gran novetat d'enguany és el retorn de la recollida física d'aliments amb presència de voluntariat als establiments, entre el divendres 25 i el dissabte 26 de novembre.

En aquest sentit, des de la delegació d'Osona de la campanya confirmen a Osona.com el bon ritme d'inscripcions de voluntariat, i detallen que a Vic ja n'hi ha uns 150 d'inscrits. També expliquen, però, que la franja del migdia és la més complicada de cobrir. Les persones voluntàries seran presents a l'entrada de les botigues i superfícies participants del Gran Recapte per donar suport als Bancs dels Aliments.

Enguany, la campanya serà en format mixt a través de donacions físiques o monetàries. De fet, cadascuna de les cadenes de distribució que participen ha pogut escollir un dels dos formats.

El Gran Recapte d'Aliments és important per garantir una distribució regular i sostinguda de productes bàsics a persones amb recursos limitats. Durant la passada edició es van aconseguir 3,6 milions d'euros que van permetre adquirir aliments com oli, llet i conserves, o aliments d'alt valor nutritiu com carn, peix i ous.
 

Una voluntària, preparant una comanda d'aliments, en una imatge d'arxiu. Foto: ACN


La comarca d'Osona en dades
Entre l'1 de gener i el 10 d'octubre d'aquest any, des del Banc d'Aliments de Barcelona s'han distribuït a la comarca d'Osona més de 400.000 quilos d'aliments a 10 entitats col·laboradores, les quals atenen mensualment més de 4.000 persones. D'aquestes, 3.935 són persones adultes, mentre que 85 són lactants.

Osona compta amb 10 entitats que col·laboren amb el Banc d'Aliments a les poblacions d'Aiguafreda, Centelles, Hostalets de Balenyà, Manlleu, Prats de Lluçanès, Sant Quirze de Besora, Tona i Vic.

El nombre d'usuaris del Banc dels Aliments a la comarca ha augmentat entre un 10% i un 15% aquest any, xifres que donaven la passada setmana des de la delegació osonenca del Banc dels Aliments de Barcelona i la Creu Roja.

Com participar a la 14a edició del Gran Recapte d'Aliments
Hi ha diferents formes de participació en l'edició d'enguany. Les donacions es podran fer a través del web de la campanya entre el 25 de novembre i el 25 de desembre.

Durant els dies 25 i 26 de novembre també es farà la recollida física d'aliments amb presència de voluntariat en alguns punts de recollida, com els supermercats. A més, des d'aquest mateix divendres i fins al 6 de desembre també es podran fer donacions monetàries en línia.

Els mercats i el comerç de proximitat també se suma a la iniciativa amb donacions que es gestionaran des de l'aplicació o a través de tiquets que es convertiran en aliments bàsics.

A través de les pàgines web de les diferents cadenes de distribució d'aliments participants també es podran fer donacions a través de la compra per internet.
Arxivat a