Torelló tanca el Festival de Cinema de Muntanya amb èxit de públic i coronant «House of gods»

El jurat valora la complexitat tècnica del film i el fet d'haver fugit de les localitzacions icòniques

La producció britànica «House of gods» s'ha emportat el premi Flor de Neu d'Or.
La producció britànica «House of gods» s'ha emportat el premi Flor de Neu d'Or. | Festival Cinema Muntanya Torelló
Redacció
20 de novembre del 2022
Actualitzat a les 10:05h
El Festival de Cinema de Muntanya de Torelló tanca amb èxit de públic i amb un nom propi, House of gods. La producció britànica s'ha emportat el premi Flor de Neu d'Or per part del jurat, imposant-se a la canadenca La liste: everything or nothing que ha quedat en segona posició. House of gods és una proposta del director anglès Matt Prycoft i s'ha coronat amb la 40a edició del Festival de Cinema de Muntanya. 

El jurat ha destacat la “gran complexitat tècnica” d’aquest muntatge, en el qual un equip d’escaladors de primer nivell assoleix l’ascens al Mont Roraima, a Veneçuela, en escalada lliure. Segons el tribunal, “és una història allunyada de les localitzacions icòniques i amb una forta càrrega emotiva” que reuneix una expedició liderada per Leo Houlding i amb la prometedora escaladora Anna Taylor per obrir noves vies. 

El film La liste: everything or nothing s’ha emportat el premi BBVA i Flor de Neu de Plata al millor film de muntanya. El jurat ha valorat el fet que es tracti d'una pel·lícula “visualment excepcional al servei d’un repte únic”. El canadenc Eric Crosland ha dirigit un muntatge que mostra l’ascens i el descens en esquís en cims de 6.000 metres posant a prova tots els límits en els pendents més arriscats. 
 

El film «La liste: everything or nothing» s'ha emportat la Flor de Neu de Plata d'aquesta edició. Foto: Festival Cinema Muntanya Torelló


El premi Grandvalira i Flor de Neu de Plata al millor film d’esports de muntanya té com teló de fons les cascades d’Islàndia. L’editor i protagonista Aleix Salvat ha recollit el guardó gràcies a Jötunn, un curtmetratge sobre caiac extrem dirigit per Mikel Sarasola (País Basc).

El jurat l’ha reconegut “pel valor esportiu d’una disciplina minoritària emmarcada en un entorn molt especial que mostra descensos inèdits”. També s’ha endut el premi la millor pel·lícula de la secció +Xtrem d’esports de muntanya Cervesa del Montseny per votació del públic. 

El film del francès Mathieu Le Lay, Yukon, un rêve blanc, ha guanyat el premi Quadpack Foundation i Flor de Neu de Plata al millor film de cultura de muntanya. 

Tot plegat amb un molt bon ambient i centenars d'espectadors en les diferents propostes que han passat per Torelló durant els darrers deu dies. Un dels moments destacats va ser el Festival de Vins de Muntanya que es va fer a la Plaça Nova i per on van passar centenars de persones.