El Consell Comarcal d'Osona es compromet amb l'Agenda 2030

La institució presenta el full de ruta compost de 5 línies d'actuació i 21 accions per assolir els Objectius de Desenvolupament Sostenible

Presentació del Pla d'Acció de l'Agenda 2030 a Osona
Presentació del Pla d'Acció de l'Agenda 2030 a Osona | Consell Comarcal d'Osona
Redacció
18 de novembre del 2022
Actualitzat a les 14:41h
El Consell Comarcal d'Osona ha presentat aquesta setmana el full de ruta a seguir referent a l'Agenda 2030 per assolir els Objectius de Desenvolupament Sostenible.

Aquest treball, compost de 5 línies d'actuació concretades en 21 accions, ha estat treballat durant l'últim any mitjançant la consultora Albirem i amb el suport de la Diputació de Barcelona.

El full de ruta a seguir consta d'un Pla d'Acció que inclou 5 línies d'actuació bàsiques com el desplegament de la cultura de l'Agenda 2030 i impulsar la governança, aconseguir una comunitat cohesionada, desplegar la transició ecològica a la comarca d'Osona, conservar el territori i potenciar-ne els actius en clau sostenible, i per últim, diversificar la creació de riquesa i generar més valor compartit.

L'estratègia presentada és el punt de partida d'altres accions que ja s'estan posant en marxa a la comarca. Per exemple, el passat mes de juny, des del Grup de Treball Tècnic de Sostenibilitat, es va iniciar un projecte per dissenyar tallers de sensibilització adreçats a la ciutadania i a les entitats del territori. També, des de l'Ajuntament de Roda de Ter s’han presentat els resultats de la iniciativa de lloguer assequible, que han comptat amb la col·laboració de l’Oficina d’Habitatge del Consell Comarcal d’Osona.

El director del Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible de Catalunya, Arnau Queralt, va recordar durant la presentació de l'Agenda 2030 a Osona que "tots som corresponsables de canviar la situació actual" i que el treball presentat "pretén ser una iniciativa transformadora davant d'una realitat duríssima".

Per la seva banda, Joan Carles Rodríguez, president del Consell Comarcal d'Osona, va recalcar que "entre institucions ens hem d'alinear per assolir els objectius".