«Víctimes de la covid de Torelló, sou molt més que un record»

La capital de la Vall del Ges s'emociona en l'homenatge als 58 morts per coronavirus del poble

Escultura de Jordi Illamola per homenatjar i recordar les víctimes de la covid a Torelló
Escultura de Jordi Illamola per homenatjar i recordar les víctimes de la covid a Torelló | Gerard Vilà
17 de novembre del 2022
Actualitzat el 18 de novembre a les 9:24h
Torelló ha homenatjat aquest dijous les 58 víctimes que la covid-19 va deixar al municipi. Un emocionant acte que ha servit per recordar aquelles persones que van perdre la vida durant la pandèmia i que ha agrupat prop de 200 persones, moltes d'elles avis de la residència Cals Avis, on s'ha plantat un arbre amb el nom de les víctimes i s'ha descobert una placa en honor seu. L'acte ha començat a les 11 del matí amb una missa oficiada per Mossèn Joan Torra a la parròquia de Sant Feliu.

Després, la cerimònia s'ha traslladat als jardins de la residència Cals avis on hi ha hagut la segona part de l'homenatge. El cor musical de Rocapravera ha interpretat tres peces instrumentals entre els discursos primer de l'escultor Jordi Illamola, després de l'alcalde Marçal Ortuño i, finalment, de la directora de la residència, Victòria Vigué.

L'escultura representa un mur -com a metàfora de la societat- trencat per la meitat com a conseqüència de la pandèmia. Un trencament, però, que obliga a recosir un camí i que “ens fa més forts a tots”.

Ortuño ha destacat la importància de la col·laboració ciutadana i l'empatia de les entitats, empreses i particulars durant els mesos més complicats de la pandèmia. “Tots vam ser-hi”, ha recordat Ortuño que s'ha mostrat orgullós de Torelló.

El moment més emocionant ha estat quan la directora de la residència ha llegit una carta de comiat als 58 morts per la pandèmia. Vigué ha assenyalat que són “la llum que ens guia” i que van molt més enllà d'un record. “Llarga vida a vosaltres”, ha conclòs.

Els assistents a l'acte han dedicat un llarg i emocionat aplaudiment a les víctimes, però també als qui desinteressadament es van bolcar per tal d'ajudar en els moments més crítics de la pandèmia. Ortuño ha demanat que ningú oblidi el que va significar i el sentiment de pertinença al poble. També s'ha agraït a localitats properes, a les administracions implicades, empreses i persones anònimes que van ajudar d'una manera o altra a la residència.