Roda de Ter gestionarà vuit habitatges de lloguer assequible i per a joves

El consistori ja ha lliurat les claus als futurs inquilins dels pisos, propietat de la Sareb

Beneficiaris dels pisos de lloguer assequible i lloguer jove que gestionarà l'Ajuntament de Roda de Ter
Beneficiaris dels pisos de lloguer assequible i lloguer jove que gestionarà l'Ajuntament de Roda de Ter | Aj. Roda de Ter
16 de novembre del 2022
Actualitzat a les 17:35h
Roda de Ter es converteix en el primer municipi d'Osona que gestionarà habitatges de lloguer assequible i lloguer jove. En concret es tracta de vuit habitatges propietat de la Societat de Gestió d'Actius Procedents de la Reestructuració Bancària (Sareb), un organisme que va néixer per recapitalitzar les entitats bancàries més afectades per la crisi de 2008 i que gestiona pisos, cases i sòl que havien estat titularitat de la banca.

De fet, aquest dimarts, des del consistori ja van lliurar les claus als nous llogaters en un acte celebrat al Museu de l'Esquerda de Roda. Dels vuit habitatges, situats al carrer Josep Caminals, cinc han estat destinats a lloguer assequible, dos a lloguer per a joves del municipi de fins a 29 anys, i l'últim es reserva per a Acció Social pensant en situacions d'emergència. El contracte de lloguer és de 7 anys.

L'alcalde de la població, Roger Corominas, ha destacat que és la primera vegada que el consistori gestiona una borsa de pisos de lloguer, i ha volgut subratllar que, en un país on l'habitatge és un dret, aquest "no està garantit, tot i ser absolutament necessari".

En aquesta línia, Corominas ha destacat que els ajuntaments tenen una capacitat petita en l'àmbit de l'habitatge i que durant aquest mandat s'ha treballat per donar-hi una solució.
 

Roger Corominas, alcalde de Roda de Ter, durant l'acte de lliurament de les claus als nous llogaters Foto: Ajuntament Roda de Ter


A l'entrega de les claus als nous adjudicataris del dimarts hi van participar la primera tinent d'alcalde, Roser Montanté, el segon tinent d'alcalde, Joan Moreno, el regidor d'Acció Social, Toni Mas, el president del Consell Comarcal d'Osona, Joan Carles Rodríguez i el senador d'ERC, Josep Maria Reniu.

La manca d'habitatge de lloguer assequible, una problemàtica real
La manca d'habitatge de lloguer assequible és una problemàtica estesa a tot el país. Des de l'Ajuntament de Roda de Ter s'ha volgut començar a actuar en aquest àmbit amb aquests primers vuit habitatges davant la dificultat d'accedir a una llar a un preu raonable.

Des del consistori osonenc expliquen que es van posar en contacte amb la Sareb i, tot i les dificultats administratives, el juliol del 2021 es va desencallar el procés, una proposta que ha de ser l'inici de més iniciatives d'habitatge social al municipi.

De fet, durant el procés d'adjudicació d'aquests pisos, l'ajuntament va rebre 33 sol·licituds, de les quals 21 optaven a cinc habitatges de lloguer assequible i nou als destinats als joves.